Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 5. august 2014

Tid til en øl - Oue IPA


5. August 2014

I marts måned var jeg i Oue Bryggerlaug for at fortælle om belgisk øl. De har indrettet sig hyggeligt i en gammel stald, hvor de har lavet et bryggeri og en ølstue med langbord og to haner. Der er kun to eller tre af medlemmerne, der brygger regelmæssigt, mens de andre hjælper med at drikke øllet. Til gengæld er de så klar, når der skal bygges, smedes eller andre handyman-ting. Vi havde en dejlig uformel smagning med belgisk øl.

Det var Ivan, jeg havde kontakt til. Han er kollega til en af mine gode venner og formand for øllauget. Han er også en af brygmestrene bag denne ”IPA”. PB & IBC står opført som bryggere. ”Den har godt af at hvile lidt” , sagde de, og det har den så gjort nu.

Det er en orangebrun øl med få dovne bobler og meget svagt skum. Brygget med pilsner- og cara munichmalt. Humletyperne er East Kent Golding, Target og Cascade. Alkoholprocent på 6,5%

Dejlig duft af grape og mere blomsteragtige noter, samt syrlige æbler. Meget fad og doven i munden. Her mangler man lidt det aggressive ”burton snatch”. Smagen er god – indledt med sødme og med fin smag af grape og pine. Bitterheden i eftersmagen er tydelig og markant uden at være overdreven. Det er en velsmagende øl, der kunne rykke godt op i feltet, hvis der kom lidt mere bid i den.

Karakter 3

På bagsiden er der en advarsel – ”Indtagelse af alkohol kan skabe forvridninger i tid- og rum forløbet, hvorved små ( og nogle gange store ) huller i tiden ser ud til at være forsvundet”.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar