Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 8. august 2014

Tid til en øl - Mont des Cats / Boucanier Red Ale


8. August 2014

I dag gik turen til Aalbæk. Min kære kone inviterede til Det Bette Ølhus, hvor hun kunne strikke - og så kunne jeg jo passende gøre hende selskab, og nyde et par øl. Vi satte os udenfor under parasollerne, men på et tidspunkt regnede det så meget, at vi gik indefor. Min kone nød en sommerdrik med ananas og mango, og jeg bestilte en ”Mont des Cats” fra et fransk trappistkloster.

Mont des Cats er en bakke på 164 m, så det er helt efter dansk målestok at kalde det et bjerg. Det ligger i den franske del af Flandern og kaldes på flamsk Katsberg. Det har intet med katte at gøre, men navnet stammer fra den germanske stamme Chatti, der levede i området efter Romerrigets fald.

I 1650 blev der oprettet et kloster af Hospital Brothers of St. Anthony, men klosteret blev nedlagt igen under den franske revolution i 1792. I 1826 blev det genoprettet – nu med trappistmunke. Disse munke er mest kendt for deres osteproduktion, der begyndte i 1890. Den minder lidt om Port Salut. Så vidt jeg ved har osteproduktionen allerede fået trappistlogoet. Men det har deres ølproduktion ikke endnu. På glasset står der godt nok ”Biere Trappiste”, men Vera ( der ejer Ølhuset ) fortalte, at øllet bliver brygget hos Chimay, og de har anerkendt Mont des Cats som trappistbryggeri. Det kniber med at få de andre til at godtage det, for der er jo nogle klare regler – bla. at produktionen skal foregå på klosterets område. Men mon ikke det er et spørgsmål om tid inden Mont des Cats bliver det elvte trappistbryggeri.

Det er en lysebrun, uklar øl med orange skær. Alkohol 7,6%. Duften er præget af lys krydderi og frugt – appelsin, fersken. Den føles livlig og prikkende. Der er en god smag med malt, krydderi og frugtvingummi.

Karakter 4

 
Indenfor fik vi en snak med vores dyrlæge hjemmefra, der var i sommerhus med konen – jo, det er skam et sted, hvor godtfolk mødes. Jeg bestilte endnu en øl. Denne gang fra Van Steenberge – ”Biere du Boucanier Red Ale”. Det er en af de nyere brands, og jeg kunne ikke komme ordentligt ind på deres hjemmeside, da det kræver, at min java skal opdateres. Så vidt jeg kunne finde ud af, er øllen skabt af italieneren Giuliano Forti for 20 år siden. Det er et fantombryggeri – Icobes – der samarbejder med Van Steenberge. Oplysninger fra en italiensk hjemmeside ( googleoversættelse ).
Nå, men øllet er der ikke noget i vejen med. ”Biere du Boucanier Red Ale” er på 7,0%. Det er en flot rød, ravfarvet øl med luftigt hvidt skum. Jeg synes den dufter af mælk, men det lyder lidt underligt, og det er da heller ikke indtrykket, når man smager den. Den er let og perlende. Der indledes med en dejlig sukkersødme, hvorefter mere frugtige noter dukker op.
Karakter 4+                                                                                                                                
Jeg sluttede af med i ”Tripel Karmeliet” som det er flere år siden jeg har smagt. Det er stadig en dejlig øl. Og så var jeg lige en smut i butikken for at købe lidt øl. Jeg havde taget en øltaske med plads til 6 øl med, for at lægge lidt bånd på mig selv, men man kan jo også have lidt i den anden hånd. Heldigvis kunne min kone jo føre automobilet hjem med sikker hånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar