Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. september 2014

Tid til en øl - Jessenhofke BRWN


23. September 2014

Lørdag blev min datter gift i Hammer Kirke, og det var en fantastisk dejlig dag med godt vejr, godt humør og vellykket fest. Det øl, der var efter middagen, var det sædvanlige Tuborg. Det er stadig for dyrt med specialøl til den slags fester, og de fleste gæster vil såmænd også hellere være fri.

Vi havde fredag været til frokost med brudeparret på Cafe Vesterå i Aalborg, hvor man til gengæld havde et helt pænt ølkort – Svaneke, Rochefort og Brooklyn IPA bla. Her fik vi en dejlig æggekage.

Men i går åbnede jeg så en øl fra Jessenhofke i Belgien. Det er en bruin/brown ale men der er ikke helt plads på etiketten til navnet, så det er forkortet til BRWN. Jessenhofke er et nyt bryggeri, der åbnede i Kuringen, Limburg i 2010. jeg smagte deres ”Pimpernelle” på baren ”Delerium Tremens” i Bruxelles for nogle år siden.

Deres ”BRWN” er en rødlig, mørk øl på 7,0%. Skummet er beige med gulligt skær, og øllet er klart. Den har en dejlig duft af krydderi og frugtvingummi, men det bliver ikke for vammelt og dominerende. Den føles overraskende let i munden. Smagen er behageligt krydret, og der er da også tilsat krydderier, men de er ikke navngivet. Til gengæld består humleblandingen af Challenger, Goldings og Fuggles. IBU 21. Det er en behagelig øl.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar