Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 25. september 2014

Tid til en øl - Spin Doctor / Peter, Pale & Mary


25. September 2014

I går havde jeg lidt tid mellem arbejdets slutning og vores danselektion, og jeg benyttede lejligheden til at besøge Basement Beer Bar i Løkkegaden. Den var desværre ikke overrendt sådan en tirsdag aften. Den ligger jo lidt uden for alfarvej, men forhåbentlig kommer der gang i den med lidt reklame og lidt mund-til-mund omtale. For der er bestemt spændende og godt øl på hanerne. Der sad en lille, men udsøgt skare omkring baren, og de tog pænt imod en ny besøgende, så man kunne få lidt snak mellem øllene. Der var små justeringer på kortet siden første besøg, men stadig masser af øl på 20 af hanerne. Den sidste hane er specielt fremstillet til at lave cremy ale i stil med de irske fra Guiness og Kilkenny. Nikolaj venter bare på at få nogle nye og eksperimenterende øl i den stil til baren.

En af de ny øl på tavlen var en Double IPA fra Randers Bryghus – ”Spin Doctor” på 9,4%. Det må nævnes at deres hjemmeside ikke er opdateret. Der mangler simpelthen oplysninger om flere af deres spændende eksperimenter. Den nævner kun de gængse serier. Men på deres Facebookside kan man finde oplysninger.

Navnet ”Spin Doctor” er valgt, fordi ”det er et erhverv, der – ligesom bryggerkunst – er i rivende udvikling. Og når visse medlemmer af folketinget roder sig ud i alskens eskapader, kommer disse traumelæger på overarbejde. Derfor har de da ( næsten ) fortjent en øl.” Og når procenten er 9,4% kan det også hurtigt føre til en tilstand, hvor alt snurrer rundt.

På tavlen stod der DIPA, men bryggeriet omtaler den også som en Rhode Island Red, fordi farven lægger sig tæt op af denne hønseart. Der er brugt rigelige mængder af humle El Dorado,

Det er en mørk øl med en dejlig blanding af malt og humle, der giver fylde til smagen. Den er frisk med et godt bid. Smagen indledes af lidt sødlig malt og der er en pænt humlet afslutning. Men bitterheden får ikke lov at stå alene til slut – der er masser af fylde helt til sidst. Sådan som jeg godt kan lide det.

Karakter 4+

 
Da øllet jo serveres i små glas var der tid til at smage en øl mere, og det var måske lidt svært at komme efter spindoktoren. Men Nikolaj anbefalede en pale ale fra Mikkeller – ”Peter, Pale and Mary”. ( 4,6% ). Det er en american pale ale med den lethed og raffinement, der kendetegnede den legendariske trio – Peter, Paul And Mary. ( kendt for ”Puff, the magic dragon” og ”Early morning rain” ). Det er en lys, orangerød øl med fint skum. Duft af eksotisk frugt med masser af citrus. Forfriskende, og med masser af smag – stadig i den fine, eksotiske stil. Bitterhed er passende for mine smagsløg.
 
Karakter 4
 
En hyggelig times tid, som man godt kunne unde flere øldrikkere. Så tag til Løkkegade for at smage det gode øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar