Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 2. september 2014

Tid til en øl - Svaneke American Pale Ale


2. September 2014

På hylderne i vores lokale Brugs kan der nogle gange stå øl i meget lang tid. Noget juleøl står til efter påske - og så pludselig er der nye øl på programmet. Det er ofte af svingende kvalitet. Det virker som om, princippet er :”hvad koster mindst”, men det er sikkert noget med centrale indkøb. Og så kan man ind imellem lande en glimrende øl fra et af de bryghuse, der er inde i varmen hos COOP.

Sådan en øl er ”American Pale Ale” fra Svaneke Bryghus på Bornholm. Egentlig er det jo underligt, at man kan købe den i en supermarked i Nordjylland – det er jo ikke lige om hjørnet, men det er USA og Belgien på den anden side heller ikke.

Etiketten, der har form som Bornholm har antaget de amerikanske farver. Det er en traditionel pale ale, inspireret fra USA med brug af amerikansk humle. Alkoholprocenten er 4,8%

Det er en sløret, gylden øl med kraftigt hvidt skum. Duften er dejlig – præget af grape og citrus. Den er frisk i munden og har et godt bid i slutningen. Smagen er også præget af humlen, der er doseret fint i forhold til mine smagsløg. God og behagelig bitterhed.

Karakter 4

Når Brugsen nu ikke vil sælge de autentiske varer, som f.eks Sierra Nevada, så er det godt at de kan finde gode alternativer. Nu kan Nibe og Svaneke slås lidt om pladsen som den bedste pale ale i foretagenet. Desværre er det sikkert kun kort tid, vi kan nyde godt af Svanekes bidrag. Der er ikke mange tilbage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar