Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 11. juni 2015

Tid til en øl - St. Sebastiaan Grand Cru


11. Juni 2015

Brouwerij Sterkens laver adskillige serier af øl for forskellige klostre – St. Pauls, St. Denise, St. Laurent – og så denne ”Grand Cru” fra St. Sebastiaan. Sterkens-familien har brygget i den belgiske by Meer siden 1651, og sælger nu overvejende deres øl til ca. 500 restauranter og pubs i Belgien. Deres flasker er ofte særprægede eller anderledes, som den flotte slanke flaske, der bruges til øllene fra St. Pauls. St. Sebastiaan er derimod en keramikflaske med patentprop, men det er vist mest til pynt, for den er også lukket med en hvid kapsel.

Deres hjemmeside kaster ikke mange oplysninger af sig, men man kan dog se at den nuværende ejer og brygger hedder Stan Sterkens. "Grand Cru" er brygget efter Det Tyske Reinheitsgebot, men at det skulle være en doppelbock, som den tyske tekst antyder, må vist være en misforståelse. De fire andre sprog omtaler den da også som en "stærk, blond, overgæret" øl på 7,5%

Det er en smuk gylden øl med mange livlige bobler og luftigt, hvidt skum. Duften er af lys frugt – pære, melon, lidt appelsin og et syrligt strejf af skovsyre. Smagen er sødlig med reminiscenser af sukker. det er stadig de lyse frugtnoter der gør sig gældende.

Karakter 4+ 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar