Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. maj 2016

Tid til en øl - Primator / Samuel Smith Imperial Stort

6. Maj 2016

For en måned siden besøgte vi Himmerlands Teater i Hobro, for at se en russisk forestilling ” Frk Jelena”. Et alvorligt stykke. I den forbindelse kunne man i pausen købe tre russiske øl – eller rettere
litauiske øl.

I dag så vi så et typisk engelsk stykke – ”Perfect Nonsense” - lavet efter Woodhouse’s noveller om ”Jeeves & Wooster”. Et stykke i den fuldstændig modsatte grøft. Vanvittigt morsomt og rablende skørt – med kun tre skuespillere om 10 roller. Meget dygtige skuespillere, der forstod kunsten at overspille på samme niveau.

I pausen kunne man så denne gang nyde engelsk øl fra Samuel Smith i Yorkshire. Jeg valgte deres ”Imperial Stout”, som tidligere er blevet anmeldt her ( 2010 ).


Det er en kusort øl på 7,0%. Vi er blevet så vant til amerikanske udgaver af Imperial Stout, hvor humleniveauet er højt, men denne gamle engelske øl har en ganske anden fremtoning. Her er det ikke så meget bitterheden, der er lagt vægt på, men mere de ristede toner fra malten, lakrids og chokolade.


Inden forestillingen spiste vi på ”Cafe K” på havnen i Hobro, hvor vi fik steak med hjemmegjort bearnaise – ikke noget pulverstads der. På cafeen har de øl fra tjekkiske Primator og jeg havde lyst til en ”Premium Lager” på 5,0%. Det er en god bøhmisk pilsner, der nok er en smule til den søde side. Men den har en god fylde og passede såmænd fint til maden. Der er ikke så meget bitterhed i eftersmagen som i de mere kendte øl fra Urquell og Budovar.

Karakter 3

En dejlig forårsaften på havnen i Hobro. ”Tommel op” til Himmerlands Teater – både for forestillingen og for deres valg af passende øl til deres stykker. Håber det fortsætter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar