Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 31. maj 2016

Tid til en øl - Rækker Mølle India Pale Ale


31 Maj 2016

Rækker Mølle Bryghus ligger i den lille by Rækker Møller i nærheden af Skjern. Det blev stiftet i 2010 og de har en tysk brygmester – Thomas Horacek, til at stå for produktionen. De har kun tre faste øl i sortimentet, men laver også andre specielle bryg. De ved godt at det er en lidt anden tilgang til øllet end den almindelige, hvor der satses på et stort sortiment.

En af de specielle bryg er med i Kvicklys festival. Det er en ”India Pale Ale” på 5,9%. Det er jo også en klart specificeret øl, hvor de da heller ikke eksperimenterer med udtrykket. De strækker sig til at bruger Citra og Cascade – og tørhumle med Citra for at give en lettere orientalsk præg.
Etiketten formidler på smuk vis et indtryk af Indien – med guld og glimmer og orientalsk ornamentik. Det kan jeg godt lide.

Det er en smuk købberfarvet øl. Den står klar i glasset, selvom bryggeriet siger deres øl er ufiltrerede. Fint, hvidt skum på toppen. En duft af lemon og appelsin. God mundfylde og en udmærket smag, der dog ikke udfordrer ens smagsløg. Bitterheden er i den lave ende, men jeg har jo aldrig været fortaler for overhumlede øl. En øl, jeg udmærket kunne drikke igen, men hvorfor skal endnu en IPA på hylderne i Kvickly – og skal en anden så ud?  Lad den hellere indgå i det faste repetoire på bryghuset.


Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar