1. Juni 2016
En
dejlig varm sommerdag, som blev afsluttet med mørbrad på grillen og en ”Kellerbier”
fra Fur.
Kellerbier
er egentlig ikke en specifik øltype, men mere en lagringstype, hvor øllet
lagres i åbne fade og pumpes fra kælderen ved håndkraft. Samtidig er øllet ufiltreret.
Øltyperne, der bruges til Kellerbier, er oftest pilsner, helles eller dunkles.
Furs
”Kellerbier” er en mørkere gylden øl på 5,4%. Selvom den er ufiltreret fremstår
den ret klar i glasset. Pænt skumlag og friske, livlige bobler. Duften er
maltet, næsten med en snert af rugbrød. Den virker livligere end forventet, men
det var jo dejligt forfriskende på denne varme sommerdag. Smagen er maltet med
en sødlig note af smørkiks – efterfulgt af et let, men fint modsvar fra humlen.
Karakter
3+
Det
er en øltype, der ikke er så mange af på hylderne, så den var måske et bud på
en plads i Kvickly. Jeg synes i hvert fald godt om typen - især til maden, og
selvom jeg synes, det var bedre med nogle autentiske frankiske øl, er det et
udmærket alternativ til Kaiserdom.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar