Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 18. juni 2016

Tid til en øl - Ølsnedkeren / Kona / Alesmith / Jacobsen


18. Juni 2016

I dag har vi været på reklamekoncerttur med vores musical ”Atlantis”. Først opførte vi 7 numre derfra på centertorvet i Bilka – to gange endda – og derefter gentog vi successen på den store scene ved Aalborg Regatta. Her var der et godt lydudstyr med medhør og en masse tilskuere på pladsen, så det var en fed oplevelse.

Til aften kom madklubben på besøg og vi fik lavet mad på grillen – bruschetta med varm tomatsalat ( varmet på grill ) – torsk og bacon med salat og røget hytteost – og jordbærkage med kakaokiksebund – lækkert.


På Basement Beer Bar i Aalborg er det muligt at få øl med hjem i en Crowler ( ved ikke helt hvad ordet betyder ). Det er en dåse med 950 ml øl fra en af hanerne. Den tappes på stedet og dåsen lukkes hermetisk med et sindrigt apperatur, så man kan transportere den med hjem. 


Basement Beer Bar havde her for nyligt besøg af Ølsnedkeren og Brøggeren, så der var stadig en del af de øl på hanerne. Jeg valgte en ” India Kölsch Ale” fra Ølsnedkeren. Det er en brewpub fra København, og de har lige åbnet en afdeling i Århus. Der er Simon Toft Hansen der står bag.
Jeg har siden vores ferie ved Mosel fået smag for den lette og sarte Kölsch, og det var umiddelbart lidt svært, at forestille sig den sat sammen med kraftig humle. Ikke desto mindre er det netop det, der er tale om – en ”kölsch IPA”

Og det lykkes på fortræffelig vis. Man kunne muligvis også kalde det en ”session IPA”, men der er jo nok nogle brygtekniske forskelle. Det er en letdrikkelig øl på 5,8%. Fin frugtig humlearoma, og det er faktisk også lykkedes at fange den lette, frugtige smag inden en god portion bitterhed tager over. En glimrende tørstslukker til sommervarmen.

Karakter 4


Til den grillede fisk åbnede vi en IPA fra Kona Brewing. Bryggeriet er oprindelig fra Hawaii, men har nu afdelinger flere steder i staterne. ”Castaway” er en øl brygget for at hylde de modige folk, der krydsede farvande mellem øerne Oahu og Molakai – en ikke helt ufarlig tur.
Det er en øl på 6,0%, men den er noget fyldigere i kroppen end den første. Der er mere maltsmag og humleprofilen er kraftigere og præget af citrus og tropiske frugter.

Karakter 4


Basement Beer Bar sælger for tiden ud af deres flaskeøl for at få nye varer ind. Halv pris – og det er jo lidt svært af modstå.

”My Bloody Valentine Ale” fra AleSmith er brygget til Valentine’s Day, men gør sig udmærket på en dansk sommeraften. Det er en fætter til deres Halloween-øl og etiketten er da også lettere klam. Hjertet, der er ramt af Amors pil, er i fare for at forbløde. Alkoholprocenten er 6,66%, hvilket jo også antyder noget uheldsvangert.

Men der er bestem ikke noget at udsætte på smagen. Det er en mørk, rødlig øl med beige skumtop. Aromaen er kraftig og intens med noter af bær, sødlig malt, karamel og kiks. Utrolig god fylde i munden. Smagen er mørkere end ved de forgående øl med malt, frugt og karamel, men humlen får skam også lov at byde ind. Selvom alkoholprocneten ikke er så høj, får man lidt indtrykket at en barleywine – så fyldig er den.

Karakter 5


Jeg har flere gange set reklame for den nye ”Porter” fra Jacobsen, men har ikke fundet den i Aalborg og omegn. Indtil forleden, hvor der stod fire flasker i Bilka. Jeg købte et par stykker, for den skulle efter sigende være god.

Det er en kulsort øl med brunligt skum og en dejlig duft af brænderøg. Bag røgen gemmer der sig lidt chokolade. Det er en øl der ligger let i munden, men smagen er kraftig og langvarig. Det er ristet malt, chokolade og en tydelig note af røg, der bliver hængende langt ind i eftersmagen. Der er en fin bitterhed, der ikke er overdreven. Det er røgen, der tegner denne øl.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar