Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 6. juni 2016

Tid til en øl - Dansk Ølmærke 2016 / Pubs


6. Juni 2016

Den første pub på vejen, der skulle have Dansk Ølmærke 2016 var The Irish House. Her var vi ikke ventet, og man var ret beset også bedøvende ligeglade, da vi kom. Men formanden fik afleveret sin tale og sit diplom og det var så det. Det blev et kortvarigt besøg. The Irish House får sit ølmærke for at have et bredt udvalg af øl, men her er ikke meget udskiftning af øl, og sjældent noget nyt på hanerne. Her gives ølmærket for kundernes skyld, for pubben er ligeglad.På John Bull Pub lige på den anden side af gaden, var vi måske heller ikke ventet, men her var modtagelsen en anden. Med det samme blev vi mødt af en jovial og god stemning og der blev serveret øl fra hanerne. Det er jo ikke nødvendigt, men rart alligevel.

Jeg fik et glas af deres egen John Bull Classic og også et glas af et samarbejdsbryg mellem engelske Adnmas og brasilianske Bodebrown – ”Curitiba Pale Ale”


Adnams er et engelsk bryggeri fra 1882 og det ligger i Suffolk. De producerer både cask ales og flaskeøl, og det er altid muligt at smage deres øl på John Bull Pub, der ofte har deres øl på hanerne.

Bodebrown er et brasiliansk bryggeri, der ligger i byen Curitiba, lige syd for Sao Paulo. De to bryggere Samuel og Paulo har vundet flere priser ved South American Beer Cup, og i maj 2014 tog de til Southwold for at brygge en øl sammen med Adnams.

Det blev til ”Curitiba Pale Ale” på 5,0%. En american pale ale med Centennial, Eldorado og Amarillo humle og brasilianske pink peberkorn for at give et sydamerikansk strejf. Selvom der er brugt amerikansk humle trænger den friske citrussmag ikke igennem på samme måde som en ægte amerikaner. Den virker stadig noget tungere. Måske er det en tungere malt, der lægger en dæmper på oplevelsen. Men det er en udmærket øl med en god bitterhed i eftersmagen. Men altså stadig mere engelsk end amerikansk

Karakter 3+


På The Wharf var alle haner ikke åbne endnu, men det var muligt at få en øl. Jeg købte to half pints – en mørk og en lys.


Den mørke var en ”Blackwater Mild” fra engelske Crouch Vale Brewery. Bryggeriet ligger i South Woodham Ferrers, Essex. Navnet stammer fra floden Crouch, der løber i nærheden. Bryggeriet er det ældste i Essex og stammer fra 1981, hvilket umiddelbart ikke lyder af meget sammenlignet med andre engelske bryggerier.

”Blackwater Mild” er en typisk engelsk real ale på 3,7%. Det giver denne fade, dovne fornemmelse, som jeg i hvert fald stadig ikke helt har vænnet mig til. Med 3,7% har den en noget tynd krop – den er i hvert fald ikke aggressiv i sin fremtoning. Smag af lidt ristet brød og mørke bær.

Karakter 3


Den lyse øl er fra Thornbridge, der er et endnu nyere bryggeri – fra 2005. Hvor Crouch Vale var med i den engelske ølrevolution med real ale som fokus, er Thornbridge mere inspireret af de nye amerikanske tendenser. Bryggeriet er da også udnævnt til at være det første ”UK Craft Brewery”.
Det mærkes også. Der er mere liv i øllet.

Otter’s Tears” er en pale ale på 6,0%. Den er brygget til minde om Simon Johnson, der var en engelsk ølblogger. Han døde desværre i en ung alder. ”Otter’s Tears” er en forfriskende øl med en fin humleprofil.

Karakter 4Ingen kommentarer:

Send en kommentar