Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 5. juni 2016

Tid til en øl - Dansk Ølmærke 2016 / shops


5. Juni 2016

Lørdag drog en lille snes ølentusiaster fra Aalborg på en rundtur for at uddele ølmærker til butikker og udskænkningssteder i Aalborg og omegn. Dansk Ølmærke er en hæderspris, der uddeles hvert andet år til steder, der gør noget ekstra for øllet og som giver de besøgende en god øloplevelse.
Vi lagde ud med en lille togtur til Støvring, hvor Bisgaard Vinhandel i mange år også har haft et stort og varieret udvalg af øl. Vores lokalformand holdt en lille tale om baggrunden for mærket og overrakte diplomet - og en øl, som entusiasterne i Aalborg selv har fået brygget – ”Fabel” fra Nibe Bryghus.

Bisgaard har et stort udvalg af danske øl, samt belgiske, amerikanske og glædeligt mange tyske øl.

Jeg købte to tyske doppelbock med hjem, men må vist afsted en anden dag for at se nærmere på sagerne.


Vi blev alle budt på en lille smagsprøve af øl fra Randers Bryghus – ”Honeyburn”, ”Gasolin” og ”Midnight Oil”. De to sidste er fantastiske øl, som tidligere er omtalt her på bloggen – og de var måske lige vel kraftige til at åbne dagen med ( 11,0% ), men den lyse ”Honeyburn” virkede forfriskede på den allerede meget varme dag.


Det er ellers ikke en letøl, men derimod en tripel på 8,7% brygget med honning og chili. Honningen var tydelig men chilien lagde jeg ( gudskelov ) ikke meget mærke til. Jeg syntes som nævnt, den var forfriskende.


Karakter 4


På turen tilbage til Aalborg nød vi godt hjemmebryg i toget, samt en ”All Day IPA” fra Founders.
Vi lagde vejen forbi Vinspecialisten, hvor vi også blev godt modtaget med servering af øl og snacks i gården.


Her var der øl fra Humleland, Founders og Ugly Duck. Samt en enkelt flaske ”Old Ford Export Stout” fra Redchurch Brewery. Den tog jeg mig en lille smagsprøve af. God og rund med ristet malt og et let anslag af lakrids

Karakter 4


Vinspecialisten er stedet man går, hvis det er øl udover det sædvanlige man går efter. Her er der et stort udvalg af belgiske, danske og amerikanske mikrobryggerier, men også svenske og norske er flot repræsenteret.


For første gang fik Sallings Ølafdeling tilkendt vores Ølmærke. Her er der et stort udvalg af øl fra mange lande – både traditionelle engelske ales, dansk mikrobryg og belgiske øl. Og også oversøiske pilsnere fra Asien og USA, hvis man skulle have den slags tilbøjeligheder. Der er en del udskiftning af øllet, men også en stabilitet i udvalget med sikre succeser.


Derefter gik turen videre til de 6 udskænkningssteder, der har fået Dansk ØlmærkeIngen kommentarer:

Send en kommentar