Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. juli 2016

Tid til en øl - Blåvand Sommerfrisk


26. Juli 2016

Min kone arrangerede en overraskelsestur til mig de sidste par dage. Jeg viste ikke, om jeg skulle pakke badebukser eller snesko, men turen gik mod sydvest, til vi kom til Nymindegab Kro, hvor vi skulle have et gourmetophold. Vi kan godt lide at forkæle os selv med lidt godt at spise med jævne mellemrum.

Vi havde et par dejlige vandreture inden vi satte os til bordet med en dejlig 5 retters menu. Vinkortet var stort, men øludvalget var ikke helt på linje med det, og tjenerne vidste ikke så meget om øl. Jeg fik en Erdinger ”Weissbier” til de første retter og en ”Esmarch Ale” fra Rækker Mølle Bryghus til de næste.

Den fremstod som en mørk ale, og jeg havde nok ventet noget karamelmaltet eller måske lidt ristede noter, men smagen var præget af en sær syrlighed, som måske skyldes en fejl. Ikke helt hvad jeg havde ventet.

Desserten var en yderst lækker lakridsvariation, men der var ikke nogen ølmatch til den. Jeg foreslog en ”Limfjordsporter Lakrids” eller ”Fabel” som Nibe Bryghus har brygget sammen med danske ølentusiaster. Det er desværre nok tvivlsomt om de tager det til efterretning.

I dag så vi min det sommerhus ved Bjerregaard Strand, som min kones forældre byggede i 65 og ejede til 96. Der har vi haft mange gode stunder. Det var blevet sat i stand indvendigt og der var foretaget ændringer, men alt i alt var fremstod det som tidligere. Vi gik en tur til vandet i de velkendte klitter. En rigtig nostalgisk tur med gode minder.


Vi sluttede i Hvide Sande, hvor der også var ændret en del, men der var også mange af de gamle butikker, der stadig lignede sig selv. Udviklingen går ikke så stærkt på de kanter. Vi spiste i et nyt restauranthus på havnen.


På hjørnet lå en ny gourmetforretning – ”Vom Fass” – med kaffe, te, olier, vin, øl og spirtus. Der var 21 fade med smagsprøver, så man kunne finde noget man kunne lide. Whisky, cognac, rom og meget andet. I hjørnet var der 26 smagsprøver på likører og mere i samme dur. Man kunne vælge en tom flaske på hylden og få den fyldt op med sin favorit. Der var mange størrelser og former. Min kone valgte to forskellige likører – hindbær og hyldeblomst, men jeg kiggede lidt nærmere på øludvalget, der ikke var så stort. 

Der var et par lokale bryggerier, og det er jo også hele ideen med sådan en butik.
Mylius Ericsen Bryghus er rykket fra Ringkøbing til Hvide Sande, hvor de dog kun får brygget deres fadøl, for de har endnu ingen tappelinje. Flaskerne bliver brygget på Nibe Bryghus, hvor brygmesteren selv forestår brygningen. Jeg købte et udvalgt, for det er længe siden jeg har smagt øl derfra.


Der var også øl fra Blåvand. Hr. Skov har en restaurant og delikatessebutik i Blåvand med egne produkter. Snapse, marmelader, supper og meget mere bliver lavet fra bunden efter gamle opskrifter. Og nu med øl, som bliver lavet i samarbejde med Det Lille Bryggeri.

Jeg købte et par spændende øl med hjem. En ”Porter med blomme og rom” som skal smages til vores jubilæumsølsmagning til efteråret, hvor det er 10 år siden, min interesse for øl blev vakt – og en ”Sommerfrisk” der er brygget med æblejuice og udtræk af paradisæbler fra Hr. Skovs egen have. Gæret med engelske alegær og champagnegær.

”Sommerfrisk” er en sløret, lysgylden øl med små dovne bobler og cremet hvidt skum. Man mødes af en tydelig duft af æblehave, der allerede antyder friskhed. Den er på 5,5% og føles let, prikkende og meget forfriskende at drikke. Smagen er også domineret af æble, næsten som cider. Der er ikke nogen bitterhed at spore.
En god forfriskning som jeg nød, da vi efter den lange køretur nåede hjem igen

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar