Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 29. december 2017

Tid til en øl - Amager Fadlagret 2


29. December 2017

”Cristopher, the Crimson Crooner” er en stærk barleywine på 11,0%. Den er baseret på ”Marianna, the Moody Milf” og har altså også ligget på bourbonfad fra Barton.

”Cristopher Clairville blev født i den franske del af New Orleans, og det viste sig snart at han havde en fantastisk stemme, der gjorde ham til stjernen i det lokale drengekor. Mange år senere arbejdede han i Crescent City Lounge & Ballroom, og det siges, han var der første der oplevede at kvinder kastede deres underbenklæder op på scenen. Selv som voksen fik det Cristopher til at rødme.
Folk kom fra nær og fjern for at høre hans smeltende stemme, og fra Chicago kom Don Darios smukke hustru Marianna. Hun tabte sit hjerte til Christopher og da Dario åbnede en natklub i Chicago, var det naturligvis Christopher der blev stjernen i showet.”

Det er en uklar, rødlig øl med en sød og vinøs aroma. Den originale ”Marianna” var en anelse sprittet i karakteren, hvilket passede godt til historien, men det er blevet rundet meget af fadet. Vinøs er netop ordet – gæret lys frugt som blomme og abrikos. Det er næsten en dessert i sig selv.


Karakter 5


”Green Green Banshee” er et samarbejde mellem Amager Bryghus og Jameson Whisky. I den irske mytologi hyler Banshee, når død og ulykke er forestående. Men Amager Bryghus mener at den grønne Banshee er af den venlige slags. den slags der hyler af gode ting, som f.eks denne gode øl.
Så de bryggede en kratig og stærk stout på 11.0%, som derefter lagrede på Jamesonfade i 4 mdr. Fadene havde oprindelig indeholdt bourbon og sherry. Til sidst blandede de det hele sammen – præcis som Jameson er en blanding af whisky fra bourbon og sherryfade.

Det er der kommet en utrolig god øl ud af. Sort og tyktflydende, rund og kraftig. En øl i flot balance – efter min mening aftenens bedste

Karakter 5+


”Hvis nogen havde forudset at Maureen McAllister ville ende på det forkerte side af loven, ville folk have slået en gjaldende latter op. Hun var datter af en fin familie i Tennessee, der var kendt for deres velsmagende Black Walnut Liquor. Da spiritusforbuddet slog igennem gik familien bankerot i løbet af 6 måneder, og Maureens forældre endte deres liv med to kugler, som de købte for deres sidste penge. Maureen flygtede til skovene i Indiana med familiens spiritusopskrifter som sit eneste eje. Her begyndte hun på hjemmebrænderi og solgte varerne til Don Dario i Chicago. Da forbuddet endte og Dario åbnede Chicagos første mikrobryggeri, sørgede han for at Maureen fik ansvaret for fadene”

Dette er også en kraftig Imperial Stout. Baseret på ”Dario, the Dark Don” Den er på 12% og man mærker bourbon i både duft og smag. Den virker en smule mere rå i karakteren, men jeg er sikker på at den også – med lidt længere tids lagring – kan matche ”Banshee”.
Hvis man mere er til ”kant og karakter” end ”rund og balanceret” er den endda værd at foretrække.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar