Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 2. december 2019

Tid til en øl - Adnams Tally-Ho


2. December 2019


Adnams ’Tally-Ho’ smagte jeg i 2013 – fra fad på John Bull i Aalborg. Da jeg så den i en flaske udgave i Voldby Købmandsgård, tænkte jeg at smage den igen.

Adnams Brewery ligger i Suffolk - i byen Southworld og de ældste beretninger om et bryggeri på stedet går tilbage til 1396.

Brødrene George og Ernest Adnams købte The Sole Bay Brewery i 1872 og omdannede det til et nyt bryggeri, der stod færdigt i 1890 og som har været uafhængigt siden. I 1880 drog George til Sydafrika, hvor han blev ædt af en krokodille, så Ernest måtte selv drive bryggeriet videre.

Deres winter warmer ’Tally-Ho’ er den stærkeste øl, de brygger. De kalder den selv en barleywine, men med 7,2% er den vist på grænsen af en strong ale og en barleywine.

Det er en meget mørk øl med et svagt skumlag. I duften finder man malt, karamel og mørk frugt. Den er rund og behagelig. Smagen er præget af malten og brændt karamel. Man fornemmer en anelse alkohol. Det sødlige indtryk balanceres af en fin bitterhed i eftersmagen, Jeg kunne bedre lide den end i 2013.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar