Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 1. december 2019

Tid til en øl - Svaneke Crazy Christmas


1. December 2019

Det er atter blevet juletid, og dermed tid til endnu en juleøl. Der er mange forskellige kalendere på markedet, og man kan også følge med i Natholdets kalender, hvilket jo er festligt - især lidt senere på måneden.
Jeg har nu som sædvanligt valgt at lave min egen kalender - med øl jeg ikke tidligere har smagt ( der er dog få undtagelser ), og den første er en ikke særlig julet IPA fra Svaneke Bryghus.
Når jeg siger det, er det fordi, der er et lidt specielt sommerblomsttema i øllet. Der er både morgenfrue, løvetand og kamille, og det forbinder man jo ikke specielt meget med julen. Måske er det derfor, den har fået navnet 'Crazy Christmas'.
Sjovt nok fungerer det fint, for dette blomstertema runder smagen af. Det er en behagelig og rund øl, der faktisk giver en gemytlig stemning. Den er humlet med chinook, så der kommer en let, men fin bitterhed i eftersmagen. Bitterheden er kun på 35 IBU, men det passer såmænd godt til udtrykket.
Der er en rødlig IPA på 5,5%. Blomsterne er naturligvis økologiske.
Dåsen prydes af julemanden på en knallert, for "rensdyr er soooo yesterday". Der er naturligvis en mælkekasse bagpå til øl eller gaver.
Købt i Fakta
Karakter 4



Ingen kommentarer:

Send en kommentar