Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. december 2019

Tid til en øl - Samichlaus Barrique


6. December 2019


Hvert år – d. 6. december – brygger man verdens stærkeste lagerøl på bryggeriet Eggenberg i Østrig.
Det drejer sig om den navnkundige ’Samichlaus’ på 14,0%.

D. 6. december er helgendag for Skt Nikolaus.

Den findes i flere udgaver – den originale med sort etiket, den lyse med rød etiket og denne gule – ’Samichlaus Barrique’- der er lagret på egefade fra skovene omkring Wien.

Bryggeriet Schloss Eggenberg stammer helt tilbage fra 1681 og ligger i
Salzkammergut nord for alperne ved floden Alm. Siden 1803 har det tilhørt familien Stöhr, og bryggeriet fik i 1999 rettighederne til at brygge ”Samichlaus”

Den stammer oprindelig fra et schweizisk bryggeri ved navn ”Hürlimann”, der stammer fra 1836 og her lykkedes det i 1979 at udvikle nogle gærstammer, der kunne klare 14,0% alkohol.
Den er brygget efter Reinheitsgebot og derfor er der brugt temmelig megen malt – 1 lys og 3 mørke. Der er humlet med Hallertau Mittelfrüh, Tettnanger og Goldings til omkring 30 IBU.

Det er en mørk øl, hvor skummet er fuldstændigt fraværende pga alkoholprocenten. Båd duft og smag er sød og sprittet og sådan husker jeg også originalen. Umiddelbart synes jeg ikke at fadlagringen bringer så meget nyt til torvs. Det er absolut en fornøjelse at drikke, hvis man har tid nok til at tage det med ro.

Karakter 5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar