Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 18. december 2019

Tid til en øl - Nordisk juleøl18. December 2019


I denne tid er der afslutning på danseskolen hver aften i ugen. I lørdag afholdt vi vores julebal med opvisning og fællesspisning. Derefter afholdt jeg en lille juleølsmagning med 6 juleøl – afbrudt af lidt dans efter hver anden. Det var nyt og lidt specielt, men fungerede rigtigt godt.

Der var en enkelt øl, jeg ikke selv havde smagt, men jeg måtte ændre lidt på planen, da nogle af de øl, jeg havde udvalgt mig, var  udsolgt, da de var med i Natholdets kalender.


Lervig ’Naughty & Nice’ er en ganske glimrende doppelbock på 8 procent. Ikke udpræget julet, men understregede min pointe om, at højtidsøl er kraftig øl, som man har gjort sig lidt umage med.


Etiketten er mildest talt uforståelig – med mærkelige monstre og uhyrer, men det er åbenbart deres nye design.
Øllet er mørkt og fyldigt med en god maltet smag.

Karakter 4Siden har jeg smagt en noget lettere doppelbock fra det islandske bryggeri – Einstök. Den er på 6,7%, men på trods af en lidt lettere krop, har den stadig en god og fyldig smag.


Man kan se på etiketten af de islandske vikinger har været ophavsmænd til legenden og ’Rudolf med den røde tud’.


Heller ikke denne øl har gjort sig store anstrengelser for at gøre sig mere jule. Der er ikke tilsat juleingredienser i større målestok.

Karakter 4


Her til aften åbnede jeg så – med lidt rystende hænder – en stout fra det norske bryggeri Cervisiam.
Etiketten viser monstre, der får Lervigs til at blegne. Der er helt sikkert adskillige trolde i de mørke norske fjelde, og det er nok dem, der viser sig for tiden.

Denne øldåse må ikke udsættes for sollys – man må ikke fylde den med Imperial Stout og absolut ikke drikke den efter midnat. Som man kan se, er det gået galt med punkt 2. Troldene har fanget julemanden, så nu er det spændende, om det overhovedet bliver jul.

Cervisiam er et bryggeri fra Oslo. Det blev grundlagt i 2015 og omtales som ’gøgebryggere’, da de brygger deres øl i på andres bryggerier. Deres øl følger ikke altid grundopskriften med Vand, malt, humle og gær, men går nogle gange andre veje.
Billederne på hjemmesiden af bryggeriets stab lever helt op til uhyrerne på etiketterne.

’Chocolate Salty Christmas Balls’ er en imperial stout på 10,0%. Den har en lidt speciel aroma med salt og røg. Den har en god fylde og smagen er særpræget, men med en ganske egen charme. Der er sødme fra chokolade, saltbomber og det virker som om der også er røg, selvom det ikke nævnes. Bestemt ikke udrikkelig, men som nævnt speciel.

Karakter 4Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar