Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 4. december 2019

Tid til en øl - Black Isle Colonel Custard’s Christmas Ale


4. December 2019

Aftenens juleøl er fra Skotland. I går blev det til Grimbergens ’Brassin De Noel’, men den fik jeg ikke skrevet om. Det gjorde jeg i 2015, så selvom den måske har ændret sig, tænker jeg ikke, det er så meget.

Black Isle Brewery ligger i Munlochy, - i det skotske højland lige nord for Inverness. Det lyder lidt som ’Den sorte Ø’ i Tintins eventyr, men der er tale om en halvø. Bryggeriet hævder at være det eneste økologiske bryggeri i Skotland. Det dyrker selv alle deres afgrøder, og har over 200 sorte får fra Hebriderne og en del Jerseykøer
Bryggeriet blev grundlagt af David Gladwin i 1998.

Deres juleøl er brygget til ære for ’Tusker’ – en terrier, der holdt til på bryggeriet i 16 år. Han kom hver dag og satte sig i sin lænestol, hilste på besøgende og overvågede møderne. Som sloganet på etiketten siger: ” Small in stature – Great in Character”.

Han gik også under navnet Colonel Custard og det er navnet på øllet – ’Colonel Custard’s Christmas Ale’. En imperial scotch ale på 9,2%. Den ville lidt for gerne ud af flaske. Den har en mørk, brunlig farve og en kraftig skumlag, der hurtigt forsvinder. Duften er præget af mørke frugter – blomme og rosin. Jeg aner også lidt appelsin, men det er måske bare indbildning. Det er ikke tilsat. Smagen er også præget af alkoholen, så det bliver i retning ’blomme i madeira’. En god skotsk ale uden så meget humle og med lidt for tydelig alkohol, men ganske varmende i vinterkulden.

Karakter 4

Købt i Voldby Købmandsgård



Ingen kommentarer:

Send en kommentar