Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

torsdag den 3. december 2020

Tid til en øl - Frijsenborg Julebryg Pale Lager


 3. December 2020

Frijsenborg er blandt de største jordbesiddere i Danmark. Grevskabet stammer tilbage fra 1672 og ligger i nærheden af Hammel, Østjylland. Slottet indgår i dag i et samarbejde med andre herregårde under navnet ’De 5 gårde’. Dette samarbejde har tidligere resulteret i ølproduktion – også juleøl.

Hvorfor Frijsenborg har valgt at sende et par juleøl på markedet under eget våbenskjold, ved jeg ikke, men de har i samarbejde med Skanderborg Bryghus udsendt 2 julebryg.

Skanderborg Bryghus blev grundlagt i 2015 af 7 venner, der syntes, at efter 100 år uden øl i byen var det på tide med et bryggeri. I 2018 investerede man i et nyt anlæg, så der nu kan brygges 4 millioner liter øl. De har et pænt udvalg af øltyper i sortimentet, men jeg må indrømme, at jeg ikke har smagt deres øl før.

Sammen med Frijsenborg har de lavet en ’Julebryg’ med undertitlen ’Pale Lager’. Denne betegnelse giver lidt mere frihed til at eksperimentere med udtrykket. I denne juleøl er der tilsat kokossukker og vaniljeekstrakt. Det kunne ende lidt kvalmt, men det er nydeligt doseret, så det formentligt er det, der giver  den let sødlige fremtoning.

’Julebryg Pale Lager’ er på 5,2%. Den er kobberfarvet med let luftigt skum. Duft af lys malt med en behagelig sødme. På trods af sødmen virker øllet friskt og det fylder godt i munden. Jeg kan ikke smage kokos med i den lette sødme kan jeg ane lidt vanilje.

Den traditionelle danske julebryg har i mange år været en stærk lagerøl, og Frijsenborg har på fornem vis lagt sig ind i den tradition.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar