Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 29. december 2020

Tid til en øl - Willemoes Jul 2020


 29. December 2020

Vestfyen laver hvert år en juleøl i serien Willemoes. Eller rettere – de laver flere. ’Julebryg’ og ’Juleale’ er gengangere, men en speciel bryg varierer fra år til år. Den hedder bare ’Jul’.

Gennem årene har disse bryg hvert år placeret sig pænt i afstemninger om ’Årets Øl’, hvilket har givet anledning til en del debat. Fakta er, at det altid er lykkedes at skabe nogle spændende og velbryggede øl af meget forskellig karakter.

I år er det naturligvis ’Jul 2020’, og det er vist en letteste af disse årgangsbryg.

’2020’ er en belgisk dubbel på 6,5%. Krydret med karamelsirup og gran, og humlet med Herkules og Mandarina Bavaria. Den sidste kender jeg ikke til, men det må være den der sætter sit præg på denne øl.

Den er en brunlig øl, ( ikke så rød som på mit billede ) med kraftigt hvidt skum. Det er netop mandarin og appelsin, der er den fremmeste note i aromaen. Det er vældig indbydende. God fyldig krop. Den har den lidt sødlige smag fra karamelsirup i starten. Jeg synes ikke jeg lægger så megen mærke til gran, men lige når man tror det er slut, dukker orangenoterne op igen på behageligste vis.

En øl med meget julestemning.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar