Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 6. maj 2023

Tid til en øl - Piggy Brewing Rebel Monk III

6. Maj 2023

Forleden til ølsmagning fik vi 'Rebel Monk II' fra det franske bryggeri The Piggy Brewing Company. Det var en saison lagret på rødvinsfad. Nu er 'Rebel Monk III' kommet og det er samme øl, men nu lagret på hvidvinsfad.

Den måtte jeg naturligvis også smage, for jeg var glad for II'eren. Lagringen på hvidvinsfad giver ikke en en helt så kompleks smag, men derimod en friskere og mere tør smag. Det er en ganske glimrende sommerdrik, hvor fadet understreget det let syrlige indtryk fra saisonen.

Procenten er stadig 5,8% for det er samme øl, der er grundlaget. Det er spændende at se fadlagring på andet end tunge stouts og barleywine. Vi kender efterhånden resultatet af stout på bourbonfad - det er oftest glimrende, men det er sjovt, at man også eksperimenterer med andre øltyper. Jeg har tidligere smagt både engelske ales og tysk weissbier, der har været fadlagret, og det giver også gode resultater. Og så passer disse øltyper måske mere til vinfadene.

Karakter 4

Jeg har stadig Fanø Bryghus' White og Red Wedding til gode. Så må vi se, hvordan de klarer vinlagringen.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar