Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 30. marts 2012

Tid til en øl - Royal Spring Ale

30. Marts 2012

Vi har lige haft en forsmag på foråret, men nu er vinden igen taget til, og temperaturen faldet, så det er måske ikke helt passende med en ”Spring Ale”.  Den var faktisk også ved at blæse væk – lige idet jeg tog billedet. Nu er det jo trods alt så lyst, at jeg kan fotografere aftenøllen ved dagslys på terrassen.

Royal er kommet med et par nye ales. Jeg har ikke smagt ”English Ale”, men nu havde de denne helt nye ”Spring Ale” fra februar nede i Brugsen.

Etiketten er fin. Forårslysegrøn med aftegninger, der minder om årene i et blad. Der er også et par logoer med årstallet 1856, og sætningen ”Cereris sunt omnia munus”. Royal Unibrew stammer fra 1992, men skiftede navn til Royal i 2005, men et af bryggerierne i gruppen – Ceres – stammer fra 1856 ( det giver jo da lidt mening ). Sætningen stammer fra Ovids Metamorphoser, og betyder noget i retning af ”Alt er en gave fra Ceres”.

Man får også en lidt mærkelig oplysning på etiketten. Denne ”Spring Ale” er betegnet som en ”stærk pilsner” – og disse 2 begreber – ale og pilsner – går normalt ikke hånd i hånd. Der er majs og sukker og farvestof i, men om den er under- eller overgæret er lidt uklart. Dog må jeg sige at den smager mest i retning af en overgæret engelsk ale. Alkohol 5,2%

Den rødgyldne farve minder mere om en ale end en pilsner ( farvestof ? ). Der er kraftigt hvidt skum. Øllet er klart med få, spredte og dovne bobler. Der er en ret neutral aroma, hvor man dog aner en maltet duft. Den er dejlig frisk og kan fint slukke tørsten en forårsdag. Smagen er lidt sjov og anderledes ( også mere ale-agtig ). Her er lidt sødme, lidt flødekaramel og til tider en antydning af krydderi. Der er kun en svag bitterhed. Alt i alt synes jeg det er et skridt i den rigtige retning for Royal. Der er lidt mere smag og eksperimenteren.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar