Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 6. marts 2012

Tid til en øl - Shark Pants

6. Marts 2012

Når nogle af de bedste og mest hypede bryggere i verden går sammen om at brygge en øl, må man forvente en øl af en vis kvalitet. Og også en øl ud over det almindelige. Amerikanske Three Floyds er mange gange blevet kåret som et at de allerbedste bryggerier, og belgiske De Struise hører også til i den absolutte elite. ( Se bare mine tidligere anmeldelser at deres bryg ). Så når Ubain fra De Struise drager til Indiana, USA for at brygge øl sammen med familien Floyds, så må der komme noget spændende ud af det.

Med sig havde Urbain noget af De Struises specielle gær og sammen med en voldsom portion af amerikansk humle fik de lavet en Double IPA med en bitterhed på 260 IBU. Den har en alkoholprocent på 8,7%. Denne øl findes kun på fad og kun i Indiana, men senere på måneden ( den første bryg blev lavet 3. maj 2011 ) drog holdet fra USA til Belgien for at lave endnu en udgave til det europæiske marked. Denne øl var en flaskeøl, og det naturligvis den, jeg nu sidder og udbreder mig om.

Denne anden bryg har en alkoholprocent på 9,0% og bitterheden er røget op på 300 IBU. Jeg minder endnu engang om, at vores smagsløg kun kan registrere en bitterhed indtil ca. 100 IBU. Der efter er det kun påvirkningen af mundhulen, der betyder noget. 300 IBU er meget og virker ligesom flourtandpasta. Der er ingen bakterier tilbage efter sådan en omgang. Hvis man brugte sådan en øl hos tandlægen i stedet for den halvårlige tandrensning, var det ligeså effektivt og folk ville ikke have tandlægeskræk.

”Shark Pants” ( ”Hajbukser” ) hedder denne øl. Jeg kender ikke helt historien, men på etiketten ser vi en stor gorilla, der slår sig for brystet iført en haj som bukser. ”#1 dad” står der på den og det skal man nok ikke argumentere imod. Det er vel for at vise, at denne øl ikke stikker op for bollemælk. Den er stærk og kraftig og kun for folk med mod og mandshjerte.

På etiketten er der også et portræt af en ung mand der kun blev 21 år . ”R.I.P” står der efterfulgt af mottoet: ”Live a Rich life”. Det er en ung medarbejder ved Three Floyds – Rich Sheppard – der døde 11/04 2011. Denne øl er dedikeret til ham.

Det er en rødgylden, let uklar øl med mange bittesmå, livlige bobler. Kraftigt, groft skum med et orange skær. Fantastisk kraftigt aroma med amerikansk humle, hvor især grape træder frem. Behagelig blød i munden, indtil humlen tager fat og giver en skarpere og eroderende fornemmelse.

Smagen lægger ud med sukkersødme. Derefter kommer der en tydelig smag af grape – først sød og siden med et væsentligt skarpere anstrøg. Det minder lidt om den type grape, jeg fik som barn til morgenmad, når vi skulle være sunde. ( Der skulle helst en del sukker på ). Bitterhed i eftersmagen er naturligvis markant, men det føles overhovedet ikke ubehageligt.

Karakter 5

I dag har 2 af vennerne fødselsdag – Til lykke til dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar