Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 17. marts 2012

Tid til en øl - Virklund Påske Ale

17. Marts 2012

I dag havde vi den første prøve på Skansen. Vi skal i år spille en Disney-forestilling – ”Min søn, Pinoccio”. Det er historien set fra Gepettos side. Vi er ikke med i så mange scener som sidste år, så måske bliver der mulighed for at komme til Ølfestivalen i år. I dag øvede vi de 3 store fællesnumre, hvor der skal synges en masse. Det gik fint og det er godt at være i gang.

Til aften fik vi kalvesteg fra grill og jordskokker/pasta. Det smagte godt. Dertil en ”Påske Ale” fra Virklund Bryghus ved Silkeborg. Da min kone sidst var på besøg i barndomslandet, købte hun flere øl fra Virklund med hjem – dels til gave og dels til mig. ( Det blev dog kun til en enkelt påskeøl denne gang ). Bryggeriet stammer fra 2005 og jeg synes godt om deres øl.

Denne ”Påske Ale” er brygget i belgisk tradition med bygmalt ( krystal- og belgisk specialmalt ( ? )), hvedemalt og ekstra sukker. Alle øl fra Virklund er ufiltrerede og upasteuriserede. Der er humlet med tysk Hallertau og der er benyttet en belgisk gær. Alkoholprocent: 6,8%

Der er en rødlig øl med lyst, beige/lattefarvet skum. Små dovne bobler, der lige anes i et lidt sløret utryk.  Meget indbydende duft af krydderi, sødme og en anelse anis. God fylde i munden. Det belgiske indtryk gør sig også gældende i smagen, men desværre uden den lovede sødme. Man fornemmer stadig anis og krydderi, men det er bitterheden der dominere – også i eftersmagen.

Karakter 3+/4 ( til maden )


Ingen kommentarer:

Send en kommentar