Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 19. juli 2013

Tid til en øl - Birra del Borgo CastagnAle


19. Juli 2013

For noget tid siden holdt en af vennerne en ølsmagning, hvor jeg skulle komme og fortælle lidt om øllene. Butikken, han købte øllene i ( Salling ), tilbød  - når det nu var så mange øl – at give 3 øl ekstra med uden beregning. Hvad kunne han tænke sig? Det kunne være lidt betaling til mig, så han sagde: ”en af jeres italienske øl”. Det kom vist bag på forhandleren, for Sallings italienske øl er fra Birra del Borgo og koster ca. 100 kr. flasken, men en aftale er jo en aftale, så det blev en af øllene. De andre var ikke slet så dyre, men vældig gode.

Forleden kom vores venner så på besøg, og så skulle vi naturligvis smage denne øl i fællesskab.

Det drejer sig om ”CastagnAle” fra Birra del Borgo. Jeg har tidligere skrevet om deres juleøl – ”25 Dodici”. Bryggeriet ligger i Borgorose tæt på Rom og blev stiftet i 2005 af Leonardo de Vincenzo. Han er kendt for at eksperimentere en del, især med forskellige tilsætninger. Her er der naturligvis tale om kastanjer. Bryggeriet placerer den på hjemmesiden under ”Le Bizzarre”.

Kastanjerne er ristet over kastanjetræ og tilsat med 50% i øllet, hvordan det så lige skal forstås. Men det er meget tydeligt i aromaen.

Det er en orangerød, let sløret øl på 4,2%. Skumudviklingen er svag. Der er en tydelig duft af ristede kastanjer, men det virker ikke overdrevent – bare lige nok til at pirke nysgerriheden. Den virker umiddelbart blød i teksturen, men udvikler sig til en mere prikkende, livlig afslutning. Smagen er sød, lidt jordet og med en eftersmag af kastanje. Der sluttes af med en mærkbar bitterhed, men humletypen er ikke oplyst. Den virker dog ikke amerikansk og der er sikkert tale om styrian eller en andet centraleuropæisk sort. Det er en glimrende øl, hvor eksperimentet ikke overdøver smagen af god øl. Behagelig at drikke og en anderledes oplevelse.

Karakter 4+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar