Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 25. marts 2015

Tid til en øl - Sebaldus Weizen Dunkel


25. Marts 2015

Tucher Traditionsbrauerei i Nürnberg stammer fra 1672. I 1855 blev bryggeriet moderniseret med dampkraft, og man begyndte at eksportere til hele verden. Bryggeriet fortsatte under forskellige navne ( Tucher’sche Brauerei AG – Brau AG – Tucher Bräu AG – Tucher Bräu GmbH & Co. KG 
( det sidste virker lidt omstændeligt )), og de brygger flere forskellige mærker – bl.a Sebaldus Weizen.

Så kan man jo spørge sig – hvem er ham Sebaldus egentlig? Og det er såmænd Nürnbergs skytshelgen. Alle detaljer om hans liv er usikre. En legende hævder, han var franker og levede omkring år 1000 – en anden, at han mødte Winibald i Italien i 700 tallet. Måske var han dansk prins – eller måske en student i Pairs, der giftede sig med en fransk prinsesse, som han forlod for at tage på pilgrimsrejse. Der er nærmest frit valg på alle hylder. Men alle legenderne placerer ham til sidst som eneboer og missionær i skovene udenfor Nürnberg.

På etiketten ser vi ham med gylden glorie, og en gylden kirke i den ene hånd. Sådan bliver han oftest portrætteret.

”Sebaldus Weizen Dunkel” er en af de to øl, jeg købte ved grænsen sidste sommer. ( Den anden er den lyse udgave ). Den er på 6,0% og står mørkt og flot i glasset. Den har et kraftigt beige skum. Man mødes af en dejlig duft af banan og pære – næsten lidt frugtsalat. Det er en frisk og livlig øl, der er let og behaglig at drikke. Smag af skumbanan, for der er også nogle sødlige chokoladenoter fra malten.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar