Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 31. januar 2016

Tid til en øl - Det Bette Ølhus 2


31. Januar 2016

2. del af ølsmagningen på Det Bette Ølhus bestod af 4 lidt stærkere øl. Denne gang fra højre mod venstre.

Vi lagde ud med Veras egen ”Vera tripel” som Schelde Brouwerj brygger. Det er en flot gylden øl på 8,8% med små dovne bobler. Aromaen er præget af frugt og humle, men den er ikke så humlet, som den har været ved tidligere lejligheder. Vera kom og spurgte, hvad vi syntes, og havde også selv lagt mærke til at bitterheden ikke var så markant mere. Hun sagde at det var fordi, de havde skiftet humletype, men bryggeriet havde ikke konsulteret hende først, så hun var lidt utilfreds. Men det er stadig en yderst dejlig tripel

Karakter 4+

Vera løftede også sløret for planer om at få lavet en mørkere øl i hendes navn i løbet af næste år, men det skal være fra et andet bryggeri, for at prøve noget nyt. Det lyder spændende.

Derefter var det ”Straffe Hendrik Tripel” på 9.0% og der er ikke meget nyt at sige om den. Den er stadig fremragende.


Karakter 5


Både Henrik og jeg har en forkærlighed for ”Gulden Draak”, der hører til blandt de allerbedste belgiske øl. Vera havde fået seks flasker hjem af en specialudgave af den – ”3rd Brewmaster Edition”, men de blev drukket af 2 ihærdige ølentusiaster og var væk, inden hun fik set sig om. Og de havde ikke flere flasker, da hun vendte tilbage til Belgien. Men – sidst hun var afsted, var der til gengæld et par fustager af denne øl reserveret til hende, så det nu var muligt for andre at smage ”Gulden Draak Brewmaster”.

Det er en ølserie som Jef Versele brygger til ære for sin bedstefar Jozef Versele og dette er tredje udgave. Bryggeriet melder om udsolgt, så det er en ”once in a lifetime” chance at smage den i Det Bette Ølhus. Men der er gjort klar til fjerde udgave, der bliver udsendt 15. august 2016. 

”Gulden Draak 3rd Brewmasters edition” er en næsten normal Gulden Draak lagret i 6 mdr på whiskyfade. Der er ikke tilsat den tradítionelle karamel, da det viste sig, at den modvirkede lagringen i fadet. Det er også medvirkende til at denne øl ikke umiddelbart er sammenlignelig med den originale udgave.

Den er stadig på 10,5% og den ligner flydende guld. Duft at whisky, vanilje og egetræ. Som med andre fadlagringen virker øllet lettere og skarpere. Smagen er kompleks med en del sødme til at begynde med og derefter skarpere indtryk fra fadet og whiskyen. Det er en fremragende øl, selvom den adskiller sig meget fra originalen.

Karakter 5

Vi sluttede af med endnu en stor kvalitetsøl ”Kasteel Cuvee”. Den er også omtalt tidligere og det var en god og solid afslutning på ølsmagningen med de 8 øl.
Herefter forlod Peter os, men vi var ikke helt klar til at afslutte dagen. Det var hyggeligt at han var med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar