Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 31. januar 2016

Tid til en øl - Det Bette Ølhus 3


31. Januar 2016

Inden vi udforskede, hvad vi kunne finde i butikken, havde vi lige tid til et par øl og Vera fandt en specialitet frem – ”Optimo Bruno 2010” fra Grimbergen – som vi kunne dele.  Grimbergen blev i 2008 overtaget af Carlsberg, og deres øl bliver brygget i Frankrig. Men Alken Maes har stadig licens til at brygge øllet beregnet for det belgiske marked, og der er jo de øl som Vera henter hjem fra belgien.

”Optimo Bruno” er en mørk quadrupel på 10,0%. Af en eller anden grund har jeg ikke tidligere skrevet om den, men det er en øl der lever op til alle forventninger, man har til belgisk øl. Kompleks og raffineret med mørke frugter, lidt krydderi. Den lange lagring havde ligesom komprimeret og intensiveret disse indtryk, så det vinøse trådte frem sammen med sveske, rosin, karamel og yderst svagt indspark fra humlen. En lille perle, som vi var enige om var dagens bedste øl. Samtidig med var det øl nr. 2400, så det var jo meget passende.


Karakter 5+


Efter sådan en øl blev vi enige om, at hvis vi skulle matche den ,måtte vi blive lidt i stilen, og vi valgte en ”Westvleteren 12” til at afslutte på. Det er jo stadig en aldeles fremragende øl, med lidt mere skarphed og bitterhed. Den står altid fuldstædig klart defineret i glasset. Der er ikke lidt ups og hovsaløsninger i nogen som helst retning. Det er perfektion, og sådan fremstod den også i lørdags.

Karakter 5+

Derefter købte vi lidt i butikken, inden vi stormede afsted og nåede toget i sidste øjeblik, kun for at misse det i Frederikshavn. Så vi måtte få tiden til at gå på stationen og knappede et par øl op. Heldigvis havde Henrik også investeret i 2 glas, for hans favoritglas fra Hoegaarden Grand Cru var gået i stykker på sommerferien.
Vi nød en St. Fuellien Grand Cru og en Kwak inden turen gik hjemad. En alt i alt fuldendt øldag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar