Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 15. marts 2017

Tid til en øl - Sierra Nevada nooner / Unibroue Megadeth


15. Marts 2017

I Fort Lauderdale havde vi fundet et indkøbscenter med masser af butikker af forskellig art. Der var også en vin & ølbutik – Total Wine.  Butikken var – naturligvis – kæmpestor og det var ølafdelingen også.
 
3 store reoler med øl. Den jeg her står ved er med amerikansk øl i alle afskygninger. Man kunne ”build your own six-pack”.


Derudover var der en tilsvarende reol med udenlandsk øl – især europæisk og en med sæsonøl og limited editions. Der var næsten for mange øl, som jeg aldrig havde set før og bryggerier, jeg aldrighavde hørt om. Jeg købte nogle øl med hjem, men det var jo begrænset, hvad der var plads til i baggagen. jeg købte også nogle øl til at nyde til maden på stedet. 2 af disse var lette frokostøl.


”Nooner” er Sierra Nevadas bud på en pilsnerøl. En dejlig, lettere sag ( 5,2% ), der kan nydes midt på dagen omkring ”noon”. Etiketten viser da også nogle liggestole – klar til brug, så man kan sidde og nyde udsigten med en kold øl i hånden.

Det er en lys pilsner uden nævneværdigt skum og med små dovne bobler. Det er en tysk pilsner med tysk humle – Perle, Tettnanger og Strisselspalt. Bitterheden er god ( 38 IBU ). Aromaen er neutral med antydninger af halm og hø. Den er forfriskende i det varme vejr. Smagen er lys malt med lidt brød og strå. Der afsluttes med en god, tør bitterhed.

Egentlig et udmærket bud, men det er svært at konkurrere med den ægte vare og måske også unødvendigt, når alt kommer til alt. Men naturligvis vil et bryggeri også gerne have en pilsner i repetoiret.

Karakter 3


Til frokosten den sidste dag havde jeg valgt en øl fra canadiske Unibroue. Bryggeriet var med til at opbygge min interesse for øl, da Ølkonsortiet i Aalborg importerede dem i sin tid. De har brygget masser af gode øl, men stoppede desværre i 2010 med af eksportere øl til Europa. Bryggeriet har til huse i Quebec og har fra starten specialiseret sig i belgisk inspireret øl. Deres brygmester er Paul Arnott, der tidligere var brygmester hos Chimay.

Her i Florida så jeg en enkelt, jeg ikke tidligere har smagt – en belgisk saison på 4,5% med det dramatiske navn ”Megadeth”. Øllet hedder ”A Tout Le Monde” og navnet er taget fra Megadeth’s album ”Youthanasia” ( 1994 ) og på etiketten ser vi maskotten Vic Rattlesnake.

Det er en uklar, orangegylden øl med en skarp, syrlig duft af appelsinskal. Den er skarp og frisk – god midt på dagen i Floridas varme. Orangenoterne træder også frem i smagen, men det syrlige holdes pænt i ave. Først til slut dukker lidt skarpere indtryk fra appelsinskallen op.

Karakter 3+

Jeg har smagt andre ”heavy metal”-øl, og det undere mig lidt, at de er relativ harmløse – både i smag og alkoholprocent. Det passer dårligt med det voldsomme og dramatiske udtryk i musikken.Ingen kommentarer:

Send en kommentar