Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 24. april 2017

Tid til en øl - Coniston Old Man Ale


24. April 2017

Forleden prøvekørte vi vores nye bil – en knaldrød Ford Focus. Vi fik naturligvis lov at tage en tur i den inden vi bestemte os. ”Tag jer bare god tid!, sagde sælgeren – og så kørte vi afsted. På et tidspunkt kom vi gennem Støvring og så kunne vi jo ligeså godt købe lidt øl med hjem til aftenens madklub. Bisgaard vinhandel har også en stor og flot ølafdeling, samt mange andre delikatesser.
Jeg blev mødt af en engelsk øl, der nærmest råbte på mig. Det er ikke længe siden at jeg fyldte 60 år, og her på hylden foran mig stod en ”Old Man Ale” fra engelske Coniston. Den var jeg da nødt til at smage.

Coniston Brewing Co. ligger i Lake District Nationat Park – lige for foden at bjerget ”The Old Man”. Ian Bradley – der er søn af den lokale pubejer ( Black Bull ) i Coniston – belv uddannet brygger og i 1995 åbnede han bryggeriet. Siden har han vundet mange priser ved flere konkurrencer. Der er 6 øl i sortimentet og ”Old Man Ale” er deres bud på en traditionel engelsk bitter. Den er på 4,2% og brygget med ristet byg, foruden malten. Der er brugt Challenger og Mount Hood humle.

Den har en kobberrød farve og masser af livlige bobler. Den toppes af et godt, cremet skumlag. Der er en duft af ristet byg og brød, samt frugtige noter fra humlen. Den har en høj ”drinkabillity” og virker forfriskende. Maltsmagen lægger ud med let sødme og ristet brød, lidt bær og frugt og der afsluttes med en ganske pæn bitterhed.

Karakter 4

Er det sådan en øl man kan få, er det ingen sag at blive gammel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar