10. December 2018
Når
vinteren lægger sig over Ardennerne kryber alfer og nisser i skjul og varmer
sig ved bålet. Heldigvis har de også et bryggeri – Brasserie d’Achouffe – der kan
lave en stærk og varmende vinterdrik.
Bryggeriet
er relativt nyt – fra 1982, hvor Pierre
Gobron og hans svoger Chris Bauwerearts begyndte hjemme i køkkenet, men siden
har de udvidet til en stor eksport.
Chouffe
betyder en nisse, og dem er der mange af i Ardennerne. Bryggeriets varemærke er
da også en lille nisse.
’N’Ice
Chouffe’ har en temmelig kompliceret opskrift, der indeholder bygmalt,
vanillie, koriander, appelsinskal sukker og timian. Foruden humletyperne
Styrian Goldings og Saaz.
Det
giver en mørk, kompleks og krydret øl på 10,0%. Der er bitterhed nok til at
balnacere smagen, så den ikke bliver for sød, men det er ikke humlen, der
lægges vægt på.
Karakter
4+
I
dag kårer Ølbloggere i Danmark årets udenlandske bryggeri. Jeg har ikke i år
været særlig aktiv på bloggen, men et af de tiltag, jeg dog har omtalt er
Fuller’s samarbejde med 6 engelske mikrobryggerier. Det er måske bare for at
være lidt med på vognen, men jeg synes resultatet er blevet godt, så mit
nominering bliver - Fullers
Ingen kommentarer:
Send en kommentar