Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 10. december 2018

Tid til en øl - N'Ice Chouffe


10. December 2018


Når vinteren lægger sig over Ardennerne kryber alfer og nisser i skjul og varmer sig ved bålet. Heldigvis har de også et bryggeri – Brasserie d’Achouffe – der kan lave en stærk og varmende vinterdrik.

Bryggeriet er relativt nyt – fra 1982, hvor Pierre Gobron og hans svoger Chris Bauwerearts begyndte hjemme i køkkenet, men siden har de udvidet til en stor eksport.
Chouffe betyder en nisse, og dem er der mange af i Ardennerne. Bryggeriets varemærke er da også en lille nisse.

’N’Ice Chouffe’ har en temmelig kompliceret opskrift, der indeholder bygmalt, vanillie, koriander, appelsinskal sukker og timian. Foruden humletyperne Styrian Goldings og Saaz.

Det giver en mørk, kompleks og krydret øl på 10,0%. Der er bitterhed nok til at balnacere smagen, så den ikke bliver for sød, men det er ikke humlen, der lægges vægt på.

Karakter 4+




I dag kårer Ølbloggere i Danmark årets udenlandske bryggeri. Jeg har ikke i år været særlig aktiv på bloggen, men et af de tiltag, jeg dog har omtalt er Fuller’s samarbejde med 6 engelske mikrobryggerier. Det er måske bare for at være lidt med på vognen, men jeg synes resultatet er blevet godt, så mit nominering bliver - Fullers



Ingen kommentarer:

Send en kommentar