Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 23. september 2008

Tid til en øl - Emerson Porter

23. September 2008
I lørdags var jeg en tur i ”A World of Beer”. Det er egentlig en internetside, hvor man online kan bestille øl, der så bliver fragtet lige til hoveddøren. Men de har også et lager i Vejgård, hvor der er åbent onsdag eftermiddag og lørdag formiddag. Jeg har ikke været der så tit, men nu var lejligheden der, da jeg skulle finde nogle øl til næste fredags ølsmagning, - og jeg havde set, at de har byens bedste udvalg af Brøckhouse øl.( Temaet er dansk mikrobryg)

Det er et fint lager med en lille butik indenfor døren, hvor man kan se det pænt store udvalgt af spændende øl. Man bliver vel modtaget og det er nemt at få en god snak med ejeren, der gerne øser ud af sin store viden om øl. Bagerst i lokalet er der en lille afdeling med plads til ølsmagninger – vældig hyggeligt. Desværre ligger lageret noget udenfor min daglige færden.

Vi fik en snak om de øl, jeg skulle have og jeg så, han havde Emerson’s Pilsner, som jeg havde smagt på ølfestivalen. Han anbefalede også deres Porter, som jeg fik en med hjem af, og som ekstra bonus tilbød han mig en smagsprøve af deres fine øl-is, som var lavet til ”øllets dag”. En glimrende is lavet af Midtfyns Imperial Stout. Det var første gang, jeg smagte decideret øl-is, men jeg har tidligere selv prøvet at hælde øl udover isen. Det fungerer udmærket.

Her til aften stod menuen på Chili con Carne, men da vi ikke havde ret meget chili, var det egentlig mest con carne ( kødsovs, dog med bønner ), og jeg fandt porteren frem.

Der var en helt utrolig skumudvikling, som fyldte hele glasset, så jeg var bange for, at øllet var fordampet, men langsomt svandt det og afslørede en mørk øl med et svagt rødbrunt skær. Skummet var utrolig blødt og sank lidt uregelmæssigt sammen. Det var lys brunt og blev fint hængende på glassets sider. Duft af mørk frugt, lidt blomme og måske en anelse lakrids. Mundfornemmelsen er ret frisk og smagen er ikke tung, men har en fin balance mellem ristet malt og god humle. Denne øl beskrives fra bryggeriet som et forsøg på af lave en autentisk porter fra London, så det er formodentlig engelsk humle ( Fuggles eller Goldings ), der er brugt. Eftersmagen er lang og behagelig bitter.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar