Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 7. september 2008

Tid til en ø - Skagen Drachmann

7. September 2008
I dag fik vi frokostgæster, og havde et dejligt frokostbord med sild og snaps og mange forskellige fiskeretter. Til maden fik vi de gode pilsnere – den tjekkiske ”Staropramen” og  ”Drachmann” fra Skagen Bryghus.

I sommeren 2007 var jeg sammen med 2 venner på besøg på Skagen Bryghus og fik en rundvisning på bryggeriet, Vi havde gennem Aalborg kommune lejet et lille byhus, hvor vi kunne tilbringe weekenden med vores koner. Vi mænd tog så afsted til bryghuset, der er opført i 2005 i Skagens gamle elværk. Et flot rum med en buet bar byder en velkommen, og bagerst i rummet findes bryggeriet med de flotte kobberkedler. Vi fik en fin rundvisning og en smagekasse med 5 skagen-øl.

Aftenens første øl var deres pilsner ”Drachmann”.
”Drak man den på hans tid?” spurgte min bror vittigt ved frokostbordet i dag, og det gjorde man jo nok ikke, men Drachmann var en af de kendteste af skagensdigterne.
Brygmester Rene Diget Sørensen vandt i 2004 danmarksmesterskabet i ølbrygning med sin pilsner ”Holger D” og det er denne pilsner, han har videreudviklet.

Det er en lidt utraditionel pilsner, da den er ufiltreret. Det er en trend, der er ved at vinde frem. Jeg hører, at Pilsner Urquell har sendt en ufiltreret version på gaden, og den skulle være fantastisk.
”Drachmann” er på 5,0% og har en mørkgylden farve med en uklar fremtoning. Duften er frisk og dog en smule sødlig, og smagen er sødere end normalt, men dejlig rund og fyldig. Denne øl minder en del om en sydtysk pilsner – en Münchener Helles. Den er middelhumlet med Tettnanger humle og har en lang og fin eftersmag.
Karakter 4

De andre øl i smagekassen kan jeg komme ind på en anden dag, men kvaliteten er meget svingende. ”Drachmann” er Skagens bedste øl, men der er også mange andre fine øl. Og der er kommet mange siden, som jeg ikke har smagt endnu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar