11. Juni 2011
Tordag
aften afholdt jeg en lidt anderledes ølsmagning end jeg plejer. Der var møde i
et nyt ”netværk for æstetik og dannelse” i Aalborg kommune. Det er
Universitetet, Konservatoriet og Kulturskolen, samt adskillige andre
ligesindede institutioner, der er gået samme til fælles inspiration. Til det
første møde var professor Dorte Jørgensen fra Århus inviteret til at holde et
oplæg om æstetik. Det var vældig spændende, men også på et temmelig højt
filosofisk plan.
Jeg
skulle så fortælle om 3 udvalgte øl ( jeg havde udvalgt dem ), og her var det
passende at indlede med ordene – ” og nu til noget helt andet”. Der kan såmænd
være meget filosofi i øl, men for meget øl fører til lommefilosofi, og det var
bestemt ikke aftenens emne. Tiden var lidt presset, så jeg speedsnakkede mig
gennem en præsentation af de 3 øl på et kvarter, hvorefter man kunne debattere
videre ved bordene. Det blev nok lidt mindre filosofisk, men det lod ikke til
at være et problem.
Jeg
havde taget ”Strong Suffolk” fra engelske Green King, ”Westmalle Triple” fra
Belgien og den nye ”X-porter” fra Midfyn med. Jeg plejer at vide, hvor mange
der er meldt til ølsmagning, men det vidste jeg ikke her, kun hvor mange der
var meldt til arrangementet – 42 personer. Så jeg havde taget øl med til 40 (
jeg kendte et par af deltagerne som ikke drikker øl ). Det viste sig at der var
25, der gerne ville smage på øllene.
Jeg
havde en aftale med Vinspecialisten, så jeg kunne levere de flasker tilbage,
der ikke blev åbnet, men det blev ikke til mange, for der var flere, der gerne
ville købe en hel flaske med hjem. Især af den fortrinlige ”X-porter”. Så det
var en stor succes, selvom jeg mistede overblikket for en stund.
I
går havde vi sæsonens sidste koncert med elever på Kulturskolen, og jeg havde
flere med bla et rockband. Det gik vældig fint. Om aftenen skulle vi til
madklub og her fik vi også øl til maden bla. den gode ”Dubbel” fra La Trappe.
I
dag har der været øvning på Robin Hood hele dagen.
Der
er jo en vis sammenhæng mellem påske og pinse, så det kan ikke være helt
forkert at fortælle om en påskeøl nu. Jeg skrev lidt om ”Willemoes Påske Ale”
fra Vestfyen i april, men lovede at vende tilbage til den, når jeg havde bedre
tid til at smage på den.
Det
er en mørk rødlig ale på 8.0%. Der er tilsat ekstra muscovadosukker, og
sukkersødme er nok det mest gennemgående indtryk. Der er også tilsat
glukosesirup og kulsioxid. Skummet er lidt groft og svinder temmelig hurtigt.
Duften er lidt vinøs, men først og fremmest præget af sødme. Kuldioxiden giver
en del livlighed til øllet og sukkeret får glasset til at bliver klistret.
Smagen er også lidt sukret men med alkohol, og indtrykket bevæger sig imod en
barley wine mere end en belgisk inspiration
Karakter
4
Ingen kommentarer:
Send en kommentar