30. Juni 2011
Der
er for tiden langt mellem øllene, for al min tid går med at lave kulisser og
øver på ”Robin Hood”. Der er nu en uge til premieren og der skal males mange
kulisser. Jeg starter om formiddagen, og fra kl. 18 øver vi så stykket igennem.
Det er ofte en 12 timers arbejdsdag – men det er også sjovt. Og vi drikker naturligvis
ikke øl mens vi øver. Når jeg først er hjemme 22.30 eller senere bliver det
heller ikke til så meget øl.
I
dag er det 2 år siden min far døde, og vi besøgte kirkegården sammen med min
mor, og fik bagefter eftermiddagskaffe. Vi skulle øve på Skansen til aften, men
det regnede, så der blev ingen gennemspilning, og vi fik tidlig fri. Så i dag
var der tid til en øl.
Short’s
Brew er et nyt bryggeri fra 2003. Det ligger i Michigan, i byen Bellaire. De er
kommet godt fra start og fordobler nærmest deres produktion hvert år. De har
vundet mange priser for deres øl.
”Nicie
Spicie” er deres sommerøl – en hvedeøl krydret med koriander, appelsin- og
citronskal, samt en rundhåndet omgang peberkorn. En spændende blanding. Brygget
på ligedelt blanding af 2-radet bygmalt og hvedemalt.
Det
er en flot gylden øl på 5,2% med et let slør. Masser af livlige bobler, der
samler sig til en pæn, hvid skumkrone. Krydret duft hvor peberkornene træder
tydeligt i karakter. Den føles let, nærmest lidt vandet i munden. Der lægges ud
med kraftig syrlighed fra citronskallen – det virker snerpende på smagsløgene.
Derefter overtager peberkornene, og peberet bliver ved at markere sig længe
efter øllet er drukket. Om det er behagelig er jeg ikke sikker på, men jeg er
heller ikke til stærke krydderier. At det er en anderledes smagsoplevelse er
der til gengæld ikke tvivl om, og det er jo spændende at eksperimentere. Jeg
tror nu nok, jeg foretrækker friskheden fra en ganske almindelig witbier en
anden gang
Karakter
3+
Ingen kommentarer:
Send en kommentar