Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. april 2014

Tid til en øl - Harbin


14. April 2
En af mine gode venner er netop hjemvendt efter en forretningsrejse til Kina. Sammen med et par andre tog han toget flere tusinde kilometer nordpå for at se en fabrik, der kunne blive samarbejdspartnere. Efter besøget gik de på restaurant med direktøren, og blev spurgt, om de ville have øl til maden. De kunne da godt drikke en enkelt øl. Men sådan er det ikke. Så trådte den kinesiske forhandlingsteknik ind.

Øl blev sat på bordet i 50 cl glas. Direktøren sagde ”Gambai” – der åbenbart betyder noget i retning af ”så bunder vi”. Straks blev glasset fyldt op igen, og det gentog sig de efterfølgende fem kvarter. Nu er min kammerat en meget høj mand, og der skal en hel del øl til at fylde ham op, så han morede sig glimrende – især fordi kineseren ikke helt selv kunne stå mål med indsatsen. De fandt sig senere nogle andre samarbejdspartnere i Kina ( uden øl )

Han kom på besøg i går og havde et par kinesiske øl med – ”Harbin”.


Harbin er den 8. største by i Kina og ligger i det nordøstlige hjørne. Her har man nogle ekstremt kolde vintre, med gennemsnitstemperaturer på -18 grader. Det giver masser af is og sne, og man afholder hvert år konkurrencer og udstillinger af kæmpe is skulpturer.


De brygger også en øl –  (desværre er det ikke en Eisbock), der er ”2014 FIFA World Cup Brazil Offiecial Beer”. Jeg kan ikke sige så meget om den, for etiketten er udelukkende på kinesisk – med undtagelse af 3,6% - 500 ml og ”since 1900”.

Det er Kinas fjerde største bryggeri og samtidig det ældste. Det blev grundlagt af en russer af polsk afstamning – Ulubolewskij. Ideen var at man kunne forsyne arbejderne på de russisk- manchuriske jernbane med øl. I 1932 fik det navnet Harbin. Da russerne erobrede egnen i 1946, blev bryggeriet russisk, men Stalin gav i 1950 området tilbage til kineserne. Det blev i 2006 overtaget af Anheuser-Busch.

”Harbin” er levet brygget siden starten og benytter tysk gær og kinesisk Qindao Dahua humle.

Det er nu ikke i store mængder. Det er en klar, gylden øl der passer perfekt til dåsens farve. Duft af støvet korn med en anelse tørt franskbrød. Den er meget let i karakteren – nærmest vandet. Smagen er svag med korn og brød. Stort set ingen bitterhed.

Karakter 2

Jeg må vist finde en anden øl til sommerens kampe.

Tak for øllet.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar