Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 30. april 2014

Tid til en øl - Midtfyn Imperial Stout Chili


30. April 2014

Da der var lidt ekstra tid ved lørdagens ølsmagning, måtte vi åbne endnu en flaske, og det ville jo være synd at gå ned i niveau. Det var ikke helt nemt at leve op til de overordentligt gode øl, vi havde smagt, men jeg havde da et par muligheder i skabet.

Det blev til en af de fremragende Imperial Stouts fra Midtfyn. Jeg havde allerede smagt to og de var begge i absolut topklasse, så jeg var spændt på om ”Chili” ville leve op til det. Jeg er – som bekendt – ikke den store chilispiser. Jeg synes ofte det ødelægger maden – i hvert fald hvis det bliver for kraftigt. Min mad skal ikke gøre ondt.

Midtfyns bryghus har jo tidligere vist, at de formår at dosere chili ordentligt med deres ”Chili Tripel” og det gælder også med denne bryg.

Bryg nr. 998 er en ”Chili Imperial Stout” på 10,7%. Der er brugt fem forskellige malttyper til denne øl, samt humletyperne Simcoe og Centennial. Den er mørk med brunt skum. Duften er let sødlig med chokolade og chili i skøn forening. Det er en fyldig og varmende øl, og det er jo nok chilien der bevirker det – men den er ikke brændende. Doseringen er perfekt for sådan en som mig. Smagen er dejlig kompleks – også med chokolade og chili, men lakrids og ristede maltnoter blander sig også. Endnu en gang en helt fantastisk stoutudgave.

Og et blik rundt på de andre deltagere fortalte at jeg ikke var ene om det indtryk. Det viste sig, at alle var enige om, at dette var aftenens bedste øl. Og det siger ikke så lidt i det selskab, den var i.

Karakter 5+

Jeg tror minsandten, jeg bliver nødt til at købe nogle ekstra flasker af alle udgaverne.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar