Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. april 2014

Tid til en øl - Troubadour Westkust


14. April 2014

Efter oplevelsen med den kinesiske ”Harbin”, satte vi os til bordet for at få lidt påskelam. Jeg havde i Vinspecialisten købt ( på anbefaling af Sune ) en ”Troubadour Westkust”, der skulle være god til lam. Den har undertitlen ”Black Imperial IPA”.

Troubadour bliver brygget af The Musketeers, der er fire venner, der i 2000 blev enige om at  starte et bryggeri. Og de havde viden med sig, for de var alle uddannet som brygingeniører i Gent.

De har de seneste år bevæget sig i retning af store luksusbryg – gerne med amerikansk inspiration, og de formår at sammensmelte den belgiske, komplekse maltprofil med den kraftige humle.

Det gælder også denne øl.

Det er en mørk øl med lysebrunt skum, der virker let og luftigt. Duft af ristet malt og krydderi, samt en udpræget humlearoma med pine og grape. God og varmende i munden. Smagen er præget af kompleksitet med de brændte maltnoter, lidt kaffe og en meget fin, og tydelig bitterhed. Det er ikke oplyst hvilken humle der er brugt, men det oplyses, at det er 100% belgisk humle - dyrket på den belgiske vestkyst. Bitterheden er 45 IBU. Det passede ualmindeligt godt til lammet.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar