Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 14. april 2014

Tid til en øl - Midtfyn Imperial Stout Bourbon


14. April 2014

I efteråret besøgte vi Skotland, hvor vores datter arbejdede. Og vi tog en tur til Isle of Mull, hvor vi bl.a så det lille whiskydestilleri i Tobermory. Området det ligger i hedder Ledaig, og den ene af deres whisky’er er opkaldt efter det. Ledaig er den røgede. Jeg købte en lille smagsprøve med hjem og den åbnede vi i går efter lammestegen. Min kammerat er passioneret whiskyentusiast, og havde smagt ”Tobermory”, men ikke Ledaig.

Dertil skulle vi have en af de nye jubilæums-stouts fra Midtfyns Bryghus. Den var ikke lagret på whiskyfad, men på bourbon, men det måtte være tæt nok.

Denne bourbonlagrede øl er bryg nr. 999. Det er en kulsort øl med brunt skum. Alkoholprocenten er 10,1%. Den er brygget på 6 forskellige malte og humlet med Centennial og Chinook. Det er en meget kraftig øl med tydelige noter af ristet malt, chokolade og lakrids med et modspil af bourbonmættet egetræ. Det gør den ganske anderledes end ”Valnød” som jeg smagte tidligere på året. Virkelig fyldig øl, der tager tid at drikke – tid som man gerne giver den, mens man nyder hver mundfuld. Smagen er også præget af egetræ, bourbon, vanilje og lakrids. En meget kompleks øl, der ikke marcherer i kun en retning, men hele tiden afslører nye, spændende smagsindtryk

Karakter 5+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar