Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. juni 2014

Tid til en øl - Fuller’s Past Masters 1966 Strong Ale


6. Juni 2014

Fuller’s i London har efterhånden sendt en del øl på markedet i deres ”Heritage Series”, hvor de har kigget i de gamle arkiver og genskabt øl fra en svunden tid. De går åbenbart kronologisk frem, og er nu nået til 1966, hvor de præsenterer en ”Strong Ale”. Den er lavet for at fejre England VM-sejr i 1966. Jeg kan huske kampen mod Tyskland med det diskutable mål, hvor bolden hopper fra undersiden at overlæggeren og ned på målstregen. Er den inde eller ude?.

Vi holdt alle med England dengang. Verdenskrigen spøgte stadig i folks bevidsthed – også hos mig, der dog ikke havde oplevet den. Men bøger og film handlede meget om krigen og kampen mod tyskerne.

Og den engelske sejr blev altså fejret med denne ”1966 Strong Ale” på 7,3%. Det er en flot maghognyfarvet øl med cremet, hvidt skum. Duften er præget at rosin og sveske og det er en blød og behagelig drik. Smagen er også præget af malten med lidt karamel/toffee og noter at mørk frugt. Bitterheden fra humlen antydes kun – måske med en snert at grape i baggrunden, men maltsmagen bliver hængende i eftersmagen.

Endnu engang en udmærket genoplivelse af fortiden. De kunne også godt dengang.

Karakter 4


Ingen kommentarer:

Send en kommentar