Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 21. juni 2014

Tid til en øl - Nørrebro Ivory Blonde


21. Juni 2014

Nogle gange er et bryggeri tæt knyttet til brygmesterens navn, og det virker forkert, når der pludselig kommer en anden til. Med de store etablerede bryggerier – både her og i udlandet, betyder det måske ikke så meget, for deres etablerede brands er på plads og brygges ens hver gang. Og for mange små mikrobryggerier er bryggeriet synonymt med bryggeren.

Men der er andre bryggerier, hvor der stadig udvikles nye øl og hvor brygmesteren skiftes ud. Det er sket i Thisted, Nibe og Søgaards f.eks. Her har forandringen ikke været så iøjnefaldende, men da Gourmetbryggeriet/ Harboe overtog Ølfabrikken må det nok siges at have resulteret i en anden kvalitet

Siden Jens Eiken forlod Jacobsen, har det været svært for bryggeriet at leve op til den innovation, han stod for, Der er da kommet nye øl, men de har ikke helt nået samme niveau. Og det er fuldstændig på samme måde med Nørrebro Bryghus efter Anders Kissmeyer stoppede der.

”Ivory blonde” er ingen undtagelse. Den er brygget til Kvickley’s Ølvalg og der er tænkt i nye baner med ”en blonde brygget med aromatisk hvide vindruer”. Og det kan faktisk mærkes i aromaen, hvor en note af tør hvidvin dukker op. Øllet har en flot skumtop, der hurtigt klinger af og så ligner det mere æblemost. Den føles let og forfriskende med en tør, let snerpende smag, der også kan minde lidt om vin. Men jeg har fornemmelsen af, at det er godt tænkt – godt forsøgt. Intentionen er der,  men der mangler noget for at få det helt op at ringe.
Karakter 3+  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar