Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 3. juni 2014

Tid til en øl - Krenkerup Weissbier


3. Juni 2014


Da jeg så at en at øllene til Kvickly’s ølvalg var en ”Weissbier”, var min første tanke at den ikke havde nogen chance for at vinde min stemme. Der er allerede traditionelle weissbier i sortimentet, og skal der en ny øl på hylderne må den på en eller anden måde skille sig lidt ud fra mængden. Kvickly burde med traditionel weissbier hellere satse på Weihenstephaner eller Maisel, der er blandt de allerbedste. En dansk efterligning – hvor god den end måtte være – vil få svært ved at få min stemme ( nu er det jo også for sent alligevel ).

Når det så er sagt, så har Krenkerup faktisk tænkt i utraditionelle baner og humlet deres øl med engelsk Fuggle i stedet for den tyske Hallertau. Og spørgsmålet er naturligvis – kan det smages?

Det er en smuk mørk hvedeøl. Farven er sløret orange med en brunligt skær i dybden. Boblerne er af noget uens størrelse og øllet krones af let, hvidt skum. Alkoholprocenten er 5,0%. Man mødes af en dejlig, traditionel duft af kryddernellike. Øllet føles blødt, men bruser op i munden, så det ændrer karakter til slut. Smagen er mere neutral. Her fornemmer man ikke de traditionelle noter så tydeligt. Fugglehumlen er doseret, så det giver en kraftigere bitterhed end hos de tyske forlæg, og man aner lidt citrussmag af bitre appelsiner, som også må stamme fra den engelske humle.

Så man har tænkt ny med mere bitterhed. Personligt har jeg jo aldrig være fortaler for bitterhed i hvedeøl, men det kan andre måske værdsætte.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar