Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 26. januar 2015

Tid til en øl - Amager / Cigar City Orange Crush



26. Januar 2015

I lørdags var jeg til 50 års fødselsdag hos en af mine nærmeste venner. Det blev en aften, hvor der var disket op med dejlig mad og hyggeligt selskab ( overvejende mænd ). Jeg var blevet spurgt, om jeg ville holde en ølsmagning som indledning til maden, så jeg havde fundet fem øl frem – plus tre til maden. Jeg havde taget mine små glas med fra ”Aalborg Beerwalk” og forskellige Ølfestivaler, så vi kunne få den rette mængde. Kammeraten er glad for IPA’er og til gengæld ikke så glad for Weissbier, så det bar ølsammensætningen naturligvis præg af.

Vi lagde ud med en ”session IPA” fra Amager Bryghus – ”Orange Crush” på 5,0%. Begrebet betyder, at mange kan drikke flere efter hinanden ( in session ), fordi procenten ikke er så høj. Men der kan godt være gang i både smag og bitterhed.

Amager Bryghus havde til Den Amerikanske Uafhængighedsdag ( 4. Juli ) lavet 4 samarbejdsbryg med amerikanske bryggerier. En stout med Jester King – en IPA med Surly Brewing – en saison med Prarie Artisan Ales og altså en Session IPA med Cigar City.

Egentlig var det ikke meningen, at Cigar City skulle have været med, da de tidligere har brygget ”Xiquic and the Hero Twins”, men brygger Wayne Wambles meddelte, at han kom til CBC og syntes det kunne være fint med et fælles bryg. Og det blev til denne fine IPA med Citra, Mosaic og Simcoe humle, samt den hemmelige ingrediens - amerikansk appelsinskræl ( når man skriver det på etiketten er den ikke så hemmelig endda ).

Den har en smuk orangegylden farve og aromaen ramte alle på lang afstand. Alle reagerede positivt på den kraftige duft af grape og orange, der steg op fra glasset. Den aftager efter nogen tid, men man er allerede velvilligt indstillet, når man tager den første tår. Den er let at drikke, men bider dog lidt fra sig, og orangesmagen træder frem sammen med grape og lidt eksotisk frugt. Men det giver en frugtig læskende fremtoning. Derefter trænger bitterheden igennem – måske lidt for kraftig, men på den anden side skal det jo være en IPA og ikke en pale ale. Bitter afslutning.

Karakter 4

Det skal lige nævnes at ”Orange Crush” også er navnet på en canadisk sodavand i stil med Fanta. Bare så man ikke tager fejl ved indkøb. Tag den med vikingen og appelsinskjoldet. Det er Simon Hartvig Daugaard, der har lavet den fede etiket.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar