Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 21. januar 2015

Tid til en øl -Fuerteventura II


21. Januar 2015

”El Sombrero” er navnet på en restaurant i Corralejo, Fuerteventura. Et spændende sted, hvor man – udover fondue – kan få maden serveret på alternative måder. Bland andet ved af klaske kødet fast på en ”sombrero”. Så steges det og kødsaften siver ned i grønsagerne på hatteskyggen. Vi fik også prøvet ”La Horca del Pirata” ( Piratgalgen ), hvor kødet spides på en opvarmet metalklods, der hænger i en galge. Flamberet ved bordet.
   
                   
 
Metoderne var i hvert fald anderledes, og kødet var udmærket. Jeg er nødt til at skrive om dette, for øllet var ikke specielt – i hvert fald ikke, hvis man har tilbragt mere end en ferie på Kanarieøerne. Det er Dorada eller Tropical.

I de lokale supermarkeder kan man finde udenlandske øl, men jeg har set større udvalg end på Fuerteventura.

 

Vi fandt en let engelsk ale til frokost –”Tetley’s Original”, der er et andet navn for ”Tetley’s Smoothflow”. ”Smoothflow” har bare en lille nitrogen-widget, det danner det fløjlsbløde skum. Selvom denne mangler i ”Original”, har man alligevel en fornemmelse at softness.
Bryggeriet ligger i Hunslett – en forstad til Leeds i West Yorkshire. Det blev grundlagt af Joshua Tetley i 1822, men blev overtaget af Melbourne Brewery i 1960 og Carlsberg i 1998.
Tetley’s er det næststørste ale-brand i verden efter John Smith ( som også kan købes i Corralejo )
Alkoholprocenten er på 3,6% og jeg var en smule overrasket over den friskhed og smag, der var tilstede. Den lægger sig ganske på linje med de andre øl, man kan købe på øen, men havde alligevel lidt mere at byde på end de lokale lagerøl. Ikke dårligt af en 3,6% øl.
Karakter 3
 
Tysk øl er også pænt repræsenteret i Spanien. Oettinger har flere øl på hylderne, men vi valgte en ”Super Forte” på 8,9% - måske for at modsvare Tetley’s. Oettinger er Tysklands bedst sælgende brand. Hovedbryggeriet ligger i Bayern, men der er også bryggerier i Rhinlandet. Det blev grundlagt i 1333 under navnet ”Forstquellbrauerei”, men skiftede i 1731 navn til ”Das Fürstliche Brauhaus zu Oettingen”.
 
Det er et af de billigste bryggerier i Tyskland. De reklamerer ikke – de har ingen mellemhandlere, og det er ekstremt industrialiseret. ( de har kun 1150 medarbejdere ). At øllet faktisk kan drikkes, siger noget om, at Tysklands bundniveau er ret højt.
 
”Super Forte” er en kraftig, let sprittet øl med en sødlig smag. Den minder på mange måder om danske guldøl i samme kaliber, men er rundere og - trods alt – bedre balanceret. Der er dog ingen grund til at den er så stærk. Det havde været bedre uden det sprittede indtryk
 
Karakter 2+
 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar