Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 30. januar 2015

Tid til en øl - Siren Broken Dreams ( Jack Daniels )


30. Januar 2015

Hele ideen med mikrobryggerier en masse  findes næsten kun i USA og Danmark. Andre lande er naturligvis også hoppet med på bølgen, men de tre store øllande – Tyskland, Belgien og England – har ikke været så meget med. Mest fordi de har så mange små etablerede bryggerier, der hver især lavet spændende kvalitetsøl. Belgien er nok det land, der tidligst var ude med nogle nye, unge bryggere ( De dolles, De Struise, The Musketeers for at nævne nogle ), og på det sidste har England også fostret nogle nye innovative bryggerier. Et af disse er Siren Craft Brew fra Berkshire vest for London.

Bryggeriets tidslinie går tilbage til 8000 b.c. hvor sirenerne optræder i Homers Odyseen. Deres stemmer væver sig sammen og fortryller folk ( med forlis til følge ), og på samme måde væver bryggeriet sine fire ingredienser sammen til at fortrylle folk med godt øl ( forhåbentligt uden at lede dem i fordærv )

Fra 8000 bc til 2010 fornemmer folk sirenernes indflydelse, men ingen ved helt, hvad der forergår.

2010 – Darron Ansley indfanger sirenernes ånd i sine øl.

2012 – Siren Craft Brew skabes.

Hvert bryg er individuel - med sin egen hemmelighed, Hvert bryg er en smule farligt. Der er fire kernebryg – ”Liquid Mistress” – ”Undercurrent” – ”Sound Wave” og ”Broken Dreams”. Den sidste er en ”breakfast stout” på 6,0%, men i 2014 kom den i en udgave, der var lagret på bourbon-fade. Denne udgave er på 7,4% og lagret på fire forskellige fade ( Jack Daniels, Buffalo Trace, Jim Bean og Heaven Hill ) samt en Grand Cru, hvor alle fire fade er blandet.

Vi havde fået fat i Jack Danielsudgaven hos Vinspecialisten, og det viste sig at være en af aftenens bedste øl. Den er kulsort med lysebrunt skum. Aromaen er præget af ristet kaffe, sødlig laktose og en let alkoholnote. Fyldig og varmende i munden, og med en smag af ristet malt, cafe latte og vanilje. Man kan fornemme den skarpe smag af bourbonfadet, men det hænger vældig fint sammen resten.

Karakter 5


Ingen kommentarer:

Send en kommentar