Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 6. februar 2015

Tid til en øl - Ørbæk / Petrus / Brewfist


6. Februar 2015

Forleden var vi atter til 50 års fødselsdag, men denne gang var det madklubben, og selvom der ikke var en decideret ølsmagning, var der atter øl nok.

Velkomstdrinken var en ”forførende frisk” øl fra Ørbæk – ”Ginger Raspberry Beer” på 4,8%. Det er et forsøg på at være med på den nye bølge af lette, forfriskende, sodavandsagtige øl, som vi har set en del af de sidste år.

Det er en lettere uklar, orangerød øl med svagt lyst skum. Som navnet mere end antyder er der hindbær og ingefær i, og det er ingefæren der trænger igennem – både i duft og smag. Der er ikke nogen decideret hindbærnote, men en vis sødme mildner ingefæren, og det formoder jeg er bærene.

Det er en forfriskende øl, og ingefæren medvirker til at den ikke bliver for tynd i smagen, men jeg vil til enhver tid hellere have en belgisk frugtlambik, hvis jeg skal forfriskes.

Karakter 2+ ( 3 på en varm sommerdag )

 
Til maden ( lam og vildsvin ) blev vi præsenteret for en anden øl fra Ørbæk. Deres forsøg på at lave en mørk klosterøl – ”Bruin”. Det er en øl på 6,5%, og den fylder rollen godt ud. Flot, uklar brun farve. Dejlig duft af malt og rosin. Smagen er fyldig og er sødlig ( rørsukker ) med mørk frugt og malt og et flygtigt strejf af lakrids.
 
Karakter 3+


Derefter fulgte en ægte belgisk øl – fra selve Belgien – ”Petrus Oud Bruin” fra Brouwerij De Brabandere i Bavikhove. Bryggeriet stammer fra 1895, hvor Adolphe de Brabandere begyndte at brygge på gården Hof de Koutere. I 1909 tog det navneforandring til Brouwerij Saint Anthony. De har hele tiden været familien De Brabandere, der har stået i spidsen for bryggeriet. Fra 1950 – 1990 hed de atter Brabandere, men så tog det navneforandring igen til Browerij Bavik. I starten at 2014 vendte det tilbage til rødder som Brouwerij d Brabandere. Det er et af Belgiens største uafhængige bryggerier.

”Oud Bruin” er en gammel belgisk øltype. ”Petrus” er lagret på egefade i 18 måneder, hvilket giver den et skarpt syrligt præg, der virker yderst forfriskende og som balancerer det søde maltede indtryk godt. Det er klart den ”syrlige” øltype der falder i min smag.

Karakter 4

 
Sidste spændende øl var fra det italienske mikrobryggeri Brewfist, der har lavet et samarbejdsbryg med amerikanske Prairie Artisan Ales. Navnet er ”Spaghetti Western” og det ser man tydeligt på etiketten, hvor slutscenen fra ”The good, the bad and the ugly” mere eller mindre har indsneget sig.
 
Det er en Imperial Chocolate Coffee Stout på 8,7% og den står sort og stærk i glasset. Svagt lysebrunt skumlag på toppen. I aromaen fornemmer man ristet malt og kaffe, hvilket blander sig med mørk chokolade i smagen. God bitterhed til slut ( Magnum humle – 60 IBU ).
 
Karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar