Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 13. februar 2015

Tid til en øl - The Upper Hill


13. Februar 2015

Efter ølsmagningen med Herslev Bryghus, var der mange, der søgte på værelserne, hvor man kunne nyde medbragt øl. Vi var imidlertid fire mand, der gik på pub i Slagelse. Aftenen før havde to nordjyske lokalformænd besøg ”The Upper Hill og de kunne berette, at man der kunne få ”Old Foghorn” fra Anchor. Det er en af mine favoritter i kategorien ”American Barley Wine Style Ale”, så den var et besøg værd. De to formænd var straks med på et ekstra besøg.

Vi drog af sted og fandt pubben, hvor der var plads ved baren. Sådan en lørdag aften var der gang i musikken – lidt højt og med en insisterende, tung bas i de fleste numre.

Vi valgte alle fire ”Wild River” fra Fullers som den første øl. Det er en real ale på 4,5% med godt med amerikansk humle. Bitterheden er god og tydelig. Jeg har anmeldt den tidligere.

Derefter var der mere uenighed om øllet. En valgte  ”All Day IPA” fra Founders, en anden en brown ale fra Adnams, en tredje ”Prober Job” fra St. Austell og jeg valgte selv en Duknel Weissbier” fra Weihenstephaner. /Udvalget både på fad og på flaske var stort og afvekslende.

De to unge mænd ved baren, gav også indtryk at have en god viden om øl, og kunne tydeligvis vejlede kunderne med hensyn til smag og stil. The Upper Hill har ikke foreningens Ølmærke, men det burde nok tages op til fornyet overvejelse. På en hylde nær baren stod en masse bøger om øl. Så havde bartenderne noget at læse i i de døde perioder.

 
Vi sluttede alle af med ”Old Foghorn” fra Anchor i San Fransisco. Det e en glimrende Barley Wine, hvor humleniveauet ikke bliver alt for dominerende. Den var lige så god som jeg huskede den, og det var dejligt at smage den igen. Det er en øl, der er vanskelig at skaffe her i Nordjylland.

Jeg kunne godt have brugt den sidste sommer, hvor vi spillede ”Jorden rundt på 80 dage”. Da holdt jeg en ølsmagning for castet med titlen ”Jorden rundt på 8 øl”. Og Phileas Fogg kommer netop gennem San Fransisco på sin rejse jorden rundt. Vi fandt en anden, hvor humleniveauet var noget højere, og det var lidt for meget for deltagerne.

”The Upper Hill” var et behageligt bekendtskab, og vi gik hjem ved to-tiden i lettere opløftet stemning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar