Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 28. februar 2015

Tid til en øl - Lervig Winter Ale / McGargles Gravy Maevey’s Pilsner28. Februar 2015


I dag er det ifølge kalenderen sidste vinterdag, og vejret viser da også tydeligt, at foråret er klart til at tage over. Så da jeg åbnede lågen til ølskabet kunne jeg jo forstå at det var sidste chance for at smage årets sidste vinterøl.

”Winter Ale” fra norske Lervig er en øl i serien ”Brewers Reserve” som brygger Mike Murphy står for. Det er en kraftig red ale på 8,3%. Brygget med engelsk humle og rosiner. Der er jo – som sædvanligt – ikke mange oplysninger at finde på hjemmesiden pga. de tåbelige norske alkoholregler, men bryggeriet skriver selv på etiketten. ”Fyr i peisen, rull ut bjørneskinnet, hell i glasset. La Lervig Winter Ale med sine 8,3% varme opp i vinterkvelden”

Det er en orangebrun, uklar øl med let, lyst skum. Duft af sveske og rosin. En lettere aggressiv og frisk øl. Smag af sveske, rosin og en god portion engelsk humle, der giver styrke og varme.


Karakter 4

Forleden var der regionsmøde i Ølentusiasterne. Det blev holdt på Cafe Frederiksberg i Aalborg. Det er Aalborg ældste værtshus på samme beliggenhed i bydelen Vejgård. Det stammer tilbage fra år 1900. Der var et lokale ovenpå, hvor vi kunne være, og her fik vi – efter en præsentationsrunde – forloren hare og en øl efter eget valg til. Der var nogle fine og spændende flaskeøl i baren – bla. andet et par stykker fra McGargles. Jeg valgte deres pilsner, der går under navnet ”Gravy Meavey’s Pilsner”.


McGargles er en irsk bryggerfamilie, der har en højst interessant historie. Bryggeriet er f.eks aldrig blevet grundlagt.  Der er fem familiemedlemmer og en hund. De bor på øen Leannclann, der er så lille, at den ikke optræder på noget kort, men der er stadig plads til krakilske gamlinge, bandende dværge, flirtende døtre og ude-af-kontrol hippier. Familien er kommet langt, siden de begyndte at brygge i badekarret, og deres øl har givet brændstof til mange irske digtere, og et par revolutioner og oprør i ny og næ.

Gravy Maevey har arbejdet hårdt for at få sit øgenavn. Det eneste hun elsker ligeså meget som at brygge øl, er at brygge intriger i landsbyen. Familien kalder hende ”gravy” ( sovse ) fordi hun er tyk, saftig og – ligesom sin pilsner – går hun til alt.

Det er en familie, man egentlig helst vil undgå, men det kan være, at man senere støder på flere familiemedlemmer.

”Gravy Maevey’s Pilsner” er en dyb gylden øl på 5,0%. Den har en kraftig, frugtig aroma og en god fylidig krop. Smagen er god, aromatisk og med en rimelig humleafslutning. Glimrende irsk bud på en lidt anderledes pilsner.

Karakter 4

En af de andre deltagere gjorde god reklame for ”Knock knock Ned’s India Pale Ale” så den må vist også smages en gang.

”You can’t choose your family, but you can choose your beer”

Vi satte os bagefter mødet lige i baren, og fik en god snak og en ”Honker’s Ale” fra Goose Island.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar