Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 17. januar 2015

Tid til en øl - Furteventura






17. Januar 2015

Nytåret fejrede vi på Fuerteventura sammen med vores unge mennesker. Det er lidt underligt at gå rundt i høj sol og se på både palmer og juletræer, men de fejrer jo julen indtil Hellig Tre Konger.

 
Nytårsaften stod vi på den centrale plads, hvor der blev talt ned til midnat, men det store fyrværkeri var der ikke noget af. Det er ikke tilladt at private fyrer raketter af, så det var et enkelt hotel, der sendte en raket af i ny og næ. Men der var DJ og masser af mennesker, så der var liv nok i byen. Vi satte os på en af de små pubber og fik en drink og en øl.
Det er ikke det store udvalg af øl på De Kanariske Øer. Vi fik ofte de lokale øl ”Dorada” og ”Tropical”, men jeg fandt da et par øl jeg ikke kendte i de lokale butikker. Der er faktisk også et belgisk ølhus i Corralejo, hvor vi boede, men det havde åbenbart nytårslukket.
 
Vi havde en lille lejlighed med egen have og swimmingpool ( lille og kold, men vi kom dog i ), så vi kunne lave mad til morgen og frokost. Så kunne vi jo prøve de lokale ølspecialiteter. Det er mest udenlandske øl der er specialiteter i butikkerne.
”Schlappe-Seppel Dunkel” brygges af Eder & Heylands Brauerei i Grossostheim, Tyskland. De overtog bryggeriet Schlappe-Seppel i 1975, og dette bryggeri stammer fra 1803.
Historien fortæller at da Kong Gustav af Sverige indtog Aschaffenburg i 1631 var det ikke til at opdrive godt øl i byen. Så der udgik en befaling at der skulle brygges øl til kongen. Det blev Joseph Lögler - der var krigsinvalid med lamme ben – der løste opgaven, og fik brygget øl til kongen og de svenske soldater. I 1803 overdrog Kurfyrst Karl Theodor von Dalberg bryggerrettighederne til Schlappe-Seppel i al evighed.
Deres ”Dunkel” er en noget sødlig øl med smag af malt og brød. Der kan godt være lidt hvidtøl over aromaen, men det træder ikke frem i smagen. Det er ikke nogen udpræget bitterhed til stede.
Karakter 3
 
Cruzcampo er en spansk øl fra Sevilla. Jeg har tidligere skrevet om deres pilsner, men denne gang er det ”Gran Reserva” på 6,4%. Desværre er deres hjemmeside på spansk, så oplysningerne er sparsomme. I 2009 vandt den titlen som ”Worlds Best Bock” ved WBA, og det er en glimrende øl. Den har en god fylde, og en behagelig smag, hvor karamel og lidt mørke bær gør sig gældende.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar